Rait Kondor • 28. september 2017 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Ettevõte, mille kasv toob naeratuse näole

Naeratus  Foto: PantherMedia/Scanpix

Align Technology on ettevõte, mis toob naeratuse näole nii klientidele kui ka aktsionäridele. Kes ei tahaks investeerida ettevõttesse, mille kasum kasvab viie aastaga 157% ning mille aktsia hind kerkib 388%?

Kui 2011. aastal teenis Align 74 miljonit dollarit kasumit ning ettevõtte turuväärtus oli 2,9 miljardit dollarit, siis praegu maksab firma börsil 14,8 miljardit dollarit. Ehk toona kauples ettevõte 39kordsel jooksval kasumil ning praegu on jooksev hinna/kasumi suhtarv 63. Nii et investorid on praegu nõus Aligni aktsia eest suuremat preemiat maksma kui veel firma kasvu algfaasis.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum