Kaspar Allik • 1. veebruar 2018 kell 8:45

Shelli aastakasum ligi kahekordne

Shelli kasum kasvas tugevalt  Foto: EPA

Naftakompanii Royal Dutch Shelli aastane kasum enam kui kahekordistus 16 miljardi dollarini, see on kõrgeim alates 2014. aasta langusest.

Shell teatas täna eelmise aasta järsust rahavoo tõusust, milleni viisid varasemad kulukärped ning BG Grupi omandamine 2016. aastal. „Alustame 2018. aastat jätkuva distsipliini ning enesekindlusega, olles sihikindlad tugevate tulemuste saavutamises,“ ütles Shelli juht Ben van Beurden.

Nafta ja gaasi tootmine tõusis ettevõttes neljandas kvartalis 3,756 miljoni barrelini päevas, võrreldes eelneva kvartali 3,657 miljoni barreliga päevas.

Aastases võrdluses kukkus tootmine varade müügi tõttu 4 protsenti. Kvartalipõhiselt kasvas Shelli kasum 140 protsenti 4,3 miljardi dollarini, ületades kergelt prognoose. Analüütikute prognoos oli 4,24 miljardit dollarit.

Shell lõpetas neljandas kvartalis enda scrip dividend’i kokkuhoiupoliitika, mille järgi investorid saavad valida, kas võtta dividende aktsiates või rahas. See samm näitab, et Shell on enesekindel võimes maksta umbes 15 miljardi dollari jagu aastaseid dividende pärast kolmeaastast naftahinna langust.

Hiljuti jõustunud USA maksureform viis ettevõttelt 2 miljardit dollarit, kuid pikaajaliselt nähakse seda reformi kasumlikuna.

Hetkel kuum