Artikkel
 • Jaga lugu:

  USA ja Mehhiko jõudsid uuele kaubanduskokkuleppele

  President Trump telefonikõneluses Mehhiko presidendi Enrique Pena Nietoga.Foto: Shawn Thew/EPA-EFE

  Täna jõudsid USA ja Mehhiko uuele kaubanduskokkuleppele, mis asendab Põhja-Ameerika vabakaubanduslepingut (NAFTA) ning läbirääkimised Kanadaga soovitakse lõpule viia juba reedeks, vahendab Reuters USA valitsuse kaubandusvaldkonna tippametniku sõnu.

  „Me kutsume nüüd kanadalasi lepingu läbirääkimistele ning loodame, et jõuame ka nendega õiglase ja eduka lõpptulemuseni,“ ütles valitsusametnik Reutersile.
  „Kanadaga on ikka veel problemaatilisi teemasid üleval, kuid ma arvan, et need võiks lahendada väga kiiresti,“ lausus ametnik.
  USA president Donald Trump ja Mehhiko president Enrique Pena Nieto ütlesid, et läbirääkimised Kanadaga algavad kohe ning president Trump ähvardas Kanadat tollitariifiga Kanadas tehtud autodele, juhul kui kolmepoolset kokkulepet ei saavutata.
  USA ja Mehhiko kokkulepe nõuab, et 75% autode koostisest tehakse lepinguriikides ehk siis USA-s ja Mehhikos, mis on tõus varasema 62,5% nõude pealt ning et 40-45% autode koostisest tehakse töötajate poolt, kes saavad vähemalt 16 dollarit tunnis.
  General Motorsit, Fordi ja Fiat Chrysler Automobiles’it esindava  Ameerika Autonduse Poliitikanõukogu president Matt Blunt ütles, et nad on uue kokkuleppe osas optimistlikud, kuigi nad veel vaatavad kokkuleppe detaile üle.
  NAFTA kaubandusleppe partnerriigid pidasid läbirääkimisi üle aasta ning korduvad ähvardused Trumpi poolt, et ta võib 1994. aastal sõlmitud lepingust väljuda on finantsturgudele survet avaldanud, kui nii Mehhiko peeso kui ka Kanada dollar on USA dollari vastu langenud.
  General Motorsi aktsia on tõusnud täna 5,1% 37,77 dollarini, Fordi aktsia 3,2% 9,99 dollarini ning Fiat Chrysleri aktsia 4,4% 17,56 dollarini.
  Mehhiko aktsiate indeksfond iShares MSCI Mexico Capped ETF (EWW) on täna tõusnud 2% 52,23 dollarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

LHV võlakirjad märgiti pea 2,5 kordselt üle
Eelmisel reedel lõppes LHV Groupi esimese taseme täiendavatesse omavahenditesse kuuluvate võlakirjade pakkumine finantsinstitutsioonidele ja suurema investeerimisportfelliga teadlikumatele investoritele.
Eelmisel reedel lõppes LHV Groupi esimese taseme täiendavatesse omavahenditesse kuuluvate võlakirjade pakkumine finantsinstitutsioonidele ja suurema investeerimisportfelliga teadlikumatele investoritele.
Joonas Jõgi: Eestis avaldatakse isikuandmeid kohati valimatult
Euroopa Kohtu otsus tunnistada kehtetuks äriregistrites tegelike kasusaajate andmete vabalt kättesaadavaks tegemise kohustus rõhutab infoteenuse pakkujate vastutust, kirjutab Äripäeva Infopanga juht Joonas Jõgi.
Euroopa Kohtu otsus tunnistada kehtetuks äriregistrites tegelike kasusaajate andmete vabalt kättesaadavaks tegemise kohustus rõhutab infoteenuse pakkujate vastutust, kirjutab Äripäeva Infopanga juht Joonas Jõgi.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.

Olulisemad lood

Kinnisvaraarendaja: Tallinna kesklinn on anomaalne piirkond
Kinnisvaraarendaja Endoveri juht Robert Laud ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et Tallinna popim uusarenduste piirkond on Haabersti, samas kesklinn hakkab silma sellega, et arendustegevus on seal sisuliselt kokku kuivanud.
Kinnisvaraarendaja Endoveri juht Robert Laud ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et Tallinna popim uusarenduste piirkond on Haabersti, samas kesklinn hakkab silma sellega, et arendustegevus on seal sisuliselt kokku kuivanud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.