Mait Kraun • 29. oktoober 2018 kell 21:01
epa05399207 Traders work on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) at the start of the trading day in New York, New York, USA, 30 June 2016. EPA/ANDREW GOMBERT  Foto: EPA

Börs: hirm värskete tariifide pärast andis turgude langusele hoogu juurde

USA aktsiaturud alustasid päeva tubli taastumisega, aga hakkasid kauplemispäeva keskel järsult kukkuma, sest kardetakse USA-Hiina kaubandussõja teravnemist, vahendab MarketWatch.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 1 protsendi ja lõpetas päeva 24 443 punktil. Veel päeva alguses oli indeks 352 punktiga plussis. Standard & Poor’s 500 odavnes 0,7 protsenti, 2641 punktini ning Nasdaq Composite kaotas 1,6 protsenti ja lõpetas päeva 7050 punktil.

Nasdaqi indeks on juba korrektsiooni jõudnud, Dow ja S&P 500 indeksitel on korrektsioonist puudu vähem kui 1 protsenti. Ka reedel olid aktsiaturud järsult langemas.

Bloomberg kirjutas täna, et Donald Trumpi administratsioon on valmis Hiinale täiendavaid tariife kehtestama. Seda juhul, kui läbirääkimised luhtuvad. Kardetakse, et täiendavad tariifid mõjutaks märkimisväärselt globaalset majanduskasvu.

Analüütikud tõid ka välja, et oktoobris on mitmeid ebasoodsaid faktoreid, mis aktsiaturge mõjutavad. Sinna hulka kuuluvad mure USA börsifirmade kasumikasvu ning Föderaalreservi tegevuse pärast. Tõsi küll, 81 protsenti S&P 500 ettevõtetest on seni kvartalitulemustega ootusi ületanud. Sellest pole investoritele aga piisanud ning tulevikus kardetakse kasumikasvu aeglustumist.

Brenti toornafta odavnes täna 0,9 protsenti, 76,90 dollarini barrelist. Kulla hind langes 0,4 protsenti ja unts maksab 1231 dollarit.

Hetkel kuum