• Kauplejad Frankfurdi börsil.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Aktsiaturud langevad üle maailma, USA plussis

  Aktsiaturud on üle maailma täna langenud, sest nafta odavnemine jätkub ning investorid muretsevad globaalse majanduskasvu pärast, vahendab Wall Street Journal.

  Stoxx Europe 600 indeks on täna odavnenud 1,05 protsenti, 360,7 punktile. Ka Aasia turud olid peamiselt punases. Suurimate kukkujate seas on energiasektori aktsiad.
  USAs on kauplemispäev alanud aga positiivsemalt. Standard & Poor's 500 on täna kallinenud 0,12 protsenti ja Dow jäänud samale tasemele.
  Nafta hind on täna odavnemas juba 13. päeva järjest, Brent jõudis ka karuturule (vähemalt 20protsendiline langus eelmisest tipust). Peamiselt on naftat surve all hoidnud suurenev pakkumine ja mure nõudluse pärast. Eile odavnes must kuld viimase kolme aasta kiireimas tempos.
  Probleeme on veel
  Nafta hinna langus on järjekordne kirstunael globaalsete turgude jaoks – juba praegu muretsetakse kaubandussõja, tehnoloogia hinnalanguse ja euroala probleemide pärast. Oktoobris oli S&P 500 langus viimase seitsme aasta suurim.
  „Probleeme on mitu – geopoliitika, kaubandussõda, Brexit. Tehke oma valik,“ ütles investeerimisfirma Eaton Vance’i direktor Eric Stein. „See tähendab, et lähitulevikus on oodata veel volatiilsust.“
  Hiina vastakad majandusandmed annavad märku, et globaalne majanduskasv võib olla aeglustumas. Hiina jaemüük kasvas oktoobris viimase viie kuu väikseimas tempos, tööstustoodangu ja äriinvesteeringute mahu kasv aga kiirenes.
  Investorid hoiavad silma peal ka USA-Hiina kaubandussõjal. Riigid on alustanud uusi kõnelusi ning presidendid Xi Jinping ja Donald Trump kohtuvad selle kuu lõpus.
  Euroopas tähelepanu all Brexit
  Euroopas on investorite tähelepanu all Brexiti-kõnelused – täna lekkis esialgne kokkulepe, mille kohaselt on britid andnud Euroopa Liidule paljuski järele.
  See pani naela odavnema ning süvandas Suurbritannia aktsiaindeksite langust.
  „Halb uudis on see, et nüüd peab Briti peaminister müüma selle leppe ka parlamendile ja valitsusele. See ei saa olema lihtne. Samal ajal peab leppe poolt hääletama ka ülejäänud Euroopa Liit,“ ütles Commerzbanki analüütik Peter Dixon.
  Aasias odavnes Hongkongi Hang Sengi indeks 0,8 protsenti, Jaapani Nikkei tõusis aga 0,2 protsenti. Hiina peamine aktsiaindeks Shanghai Composite kukkus 0,9 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.