• Jaga lugu:

  Nafta kukkus viimase aasta põhja

  Nafta vajus viimase aasta madalaima tasemeni, sest aktsiate müügilaine süvenes ja turul kardetakse ülepakkumist, vahendab Bloomberg.

  Bensiini hinnad on samuti viimaste kuude jooksul järsult langenud.Foto: EPA
  WTI toornafta on täna odavnenud 2,2%, Brent on kaotanud 1,9%. Kummagi barrel maksab vastavalt 48,77 ja 58,50 dollarit. WTI langes 50 dollari tasemest allapoole viimati 2017. aasta oktoobris.
  Ameerika Ühendriikide valitsus prognoosib, et kildanafta tootmine kasvab edasi – see võib juba niigi suuri varusid veelgi paisutada. Aktsiaturud Euroopas ja Aasias langesid, sest Hiina president Xi Jinping ei rääkinud oma kõnes riigi majanduse avamisest või stimuleerimisest, mis valmistas paljudele investoritele pettumuse.
  Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon OPEC sõlmis küll selle kuu alguses tootmiskärbete kokkuleppe, aga naftaturu langus on jätkunud. "Nafta on jälle surve all ning suuresti on see tingitud ülejäänud turu langusest," ütles ING panga toorainete strateeg Warren Patterson Bloombergile. Tema sõnul ei ole veel ühtegi selget signaali, mis näitaks, et naftaturul on nõudluse ja pakkumise dünaamika paranemas.
  Ka eile langesid naftahinnad tublisti – WTI kukkus 2,6% ning Brent odavnes 1,1%. Rotterdami bensiini hind on langenud 511 dollarini tonnist – veel mõni kuu tagasi kauples see 770 dollaril tonnist.
  Bensiini hinnad on selle aasta tippudest langenud üle 30%.Foto: Reuters
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.