Anu Lill • 15. märts 2019 kell 6:53

Tesla toob turule uue väikemaasturi

Tesla tutvustas neljapäeva õhtul Californias Model Y väikemaasturit, mis hakkab rinda pistma Euroopa konkurentidega.

Tesla juht Elon Musk ei pidanud paljuks esitada väikest võidutantsu enne uue mudeli lavale vuramist.  Foto: Scanpix / AP

Mudeli hind algab 39 000 dollarist ja autod väljastatakse klientidele aastal 2021 kevadel, sõita saab ühe laadimisega kuni 230 km. Kallim versioon samast autost maksab 47 000 dollarit ja võimaldab ilma laadimata sõita kuni 482 km.

Uus Model Y kasutab umbes kolmveerandi osas samu osi, nagu Model 3, mis peaks mudeli tootmise tegema kiiremaks ja lihtsamaks. Auto tellimisel tuleb maksta 2500 dollarit tagatisraha. Autot hakatakse tootma 2019. aasta novembris.

Väikesed maasturid on kõige kiiremini kasvav segment Ameerika Ühendriikides ja Hiinas, mis on maailma suurim autoturg. Teslal on ehitusjärgus uus autotehas Shanghais, mis on eelkõige kavandatud rahuldama hiinlaste nõudlust. Pole veel teada, kas uut maasturit hakatakse tootma USAs või Hiina tehases.

Tesla aktsia on viimase kuu jooksul kaubelnud 272-319 dollari vahemikus ilma kindla trendita.

Autoga saab tutvuda siin.

Hetkel kuum