Priit Pokk • 9. november 2019 kell 10:04
Börsiuudised
Ainult tellijale

Globaalsed sündmused mõjutavad rohkem turge kui valimised

Britid peavad 12. detsembril valima, kas järgmine peaminister võiks olla leiborist Jeremy Corbyn (vasakul) või toori Boris Johnson (paremal). Viimatised küsitlused viitavad, et toorid peaksid parlamendis rohkem kohti saama kui leiboristid.  Foto: AFP/Scanpix

Britid lähevad 12. detsembril taaskord valima seda, kes neid parlamendis peaks esindama ning Brexiti lõpuni viima: kas leiboristid või toorid. Selles valguses võrdles Kleinwort Hambros pank, kuidas on käitunud turud ajaloolisel taustal erinevate parteide võimuperioodi ajal, vahendab Bloomberg.

Vana tarkus viitaks justkui, et Konservatiivne partei ehk toorid toetavad rohkem soodsat ärikeskkonda ning võiks olla parem ka turgude jaoks kui vasak- või tsentristlikud parteid, kuid vaadates ajalukku päris nii ei ole.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum