Äripäev • 13. detsember 2015 kell 5:00

Nädal karikatuurides: kuidas majandust käima saada?

Juhtkirja karikatuur  Foto: Anti Veermaa

Äripäev alustas nädalat tähelepanu juhtimisega sellele, et Ardo Hanssonile sarnaste skeptikutest keskpankurite mõju on suurenenud. Enam ei nähta vajadust majanduse ergutamise lisameetmeteks. Teiste teemadena kerkisid päevakajalisteks veel vajadus langetada Eesti maksukoormust, koondamisraskused siinses tervishoiusektoris, kaubakeskuste rajamise buumiga kaasnev kriisioht ja see, et uus Põhjamaa hakkab silmapiirilt kaduma.

Euroopa Keskpank pettis eelmisel nädalal paljude investorite ja analüütikute ootusi, sest langetatud otsused olid märgatavalt lahjemad võrreldes sellega, millist käitumist keskpangalt oodati. Äripäeva hinnangul viitab 3. detsembril toimunu sellele, et Euroopa Keskpanga nõukogus on suurenenud nende eurotsooni riikide keskpankurite mõju, kes on täiendavate majanduse ergutamise meetmete vajalikkuse suhtes skeptilised. Sellesse leeri kuulub ka Eesti Panga president Ardo Hansson.  Foto: Anti Veermaa
Hetkel kuum