Eduminut: Ahti Heinla

09. november 2017, 13:30
Eduminut: Ahti Heinla
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171109/EDUMIN/171109761/AR/0/AR-171109761.jpg

Eduminut on momentvõte edukate inimeste mõttemaailmast. Sel korral annab lihtsatele küsimustele ausaid vastuseid Ahti Heinla.

Ahti Heinla kuulub Skype’i käivitajate tiimi ning on üks investeerimisfirma Ambient Sound Investment ja kullerrobotite tootja Starship Technologiesi asutajaid. Starship Technologies on 2014. aastal loodud start-up, mis ehitab kaupade transpordiks mõeldud autonoomsete robotite laevastikku. 

Heinla oli koos Rainer Nõlvaku ja Eva Truuverkiga 2008. aastal Teeme Ära projekti üks algatajaid. 

Heinla vanemad olid programmeerijad ja nii nagu ikka õpetatakse kodus lastele tähti või lugemist, õpetas ema talle programmeerimist. Isa õpetused ei olnud samuti kergete killast - 1. klassis õpetas ta pojale 2. klassi matemaatikat, 2. klassis 3. klassi matemaatikat jne.

Gustav Adolfi Gümnaasiumis sattus Heinla pinginaabriks Jaan Tallinn. Samas klassis õppisid ka Toivo Annus ja Tauno Tats, viimane on tegevjuht Ambient Sounds Investmentsis, mille Heinla koos kaaslastega asutas. Skype'is on töötanud veel mitu nende klassikaaslast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2017, 13:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing