Eduminut: Ahti Heinla

Eduminut: Ahti Heinla  Foto: Andres Haabu
Eliisa Matsalu • Andres Haabu • 9. november 2017 kell 10:30

Eduminut on momentvõte edukate inimeste mõttemaailmast. Sel korral annab lihtsatele küsimustele ausaid vastuseid Ahti Heinla.

Ahti Heinla kuulub Skype’i käivitajate tiimi ning on üks investeerimisfirma Ambient Sound Investment ja kullerrobotite tootja Starship Technologiesi asutajaid. Starship Technologies on 2014. aastal loodud start-up, mis ehitab kaupade transpordiks mõeldud autonoomsete robotite laevastikku. 

Heinla oli koos Rainer Nõlvaku ja Eva Truuverkiga 2008. aastal Teeme Ära projekti üks algatajaid. 

Heinla vanemad olid programmeerijad ja nii nagu ikka õpetatakse kodus lastele tähti või lugemist, õpetas ema talle programmeerimist. Isa õpetused ei olnud samuti kergete killast - 1. klassis õpetas ta pojale 2. klassi matemaatikat, 2. klassis 3. klassi matemaatikat jne.

Gustav Adolfi Gümnaasiumis sattus Heinla pinginaabriks Jaan Tallinn. Samas klassis õppisid ka Toivo Annus ja Tauno Tats, viimane on tegevjuht Ambient Sounds Investmentsis, mille Heinla koos kaaslastega asutas. Skype'is on töötanud veel mitu nende klassikaaslast.

Sündinud 02.05.1972

1990 lõpetas Gustav Adolfi Gümnaasiumi

1990-1991 õppis Tartu Ülikoolis füüsikat

Osanik: Ambient Sound Investments OÜ (25%), Bluemoon Interactive OÜ (33%) ja Lan Xang Holdings OÜ (100%)

Juhatuse liige: Bluemoon Interactive OÜ, Dailyperfect OÜ ja Lan Xang Holdings OÜ

Nõukogu liige: ASI Private Equity AS, Clifton AS ja ELF Ring OÜ

2007. aastal pälvis Eesti Vabariigi Valgetähe V klassi teenetemärgi

Hetkel kuum