Kaupleja Alex • 20. november 2018 kell 15:25
Kaupleja Alex asub Nvidia osakuid akumuleerima.  Foto: Reuters/Scanpix

Nvidia – 51% oma hinna tipust. Avan veel positsioone!

Suurima videokaartide tootja aktsia hind on langenud pooleteise kuu jooksul rohkem kui 50%.

Kaupleja Alexi jooksevkonto saldo: 10 024,00 eurot

Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

Investorid ja spekulandid loobuvad/müüvad aktsiaid nii, nagu ettevõte oleks välja kuulutanud pankroti või toodete hinnad oleksid langenud poole võrra. Ma saan aru, et aktsia oli natuke üle hinnatud, kuna 2017. aastal Nvidia (NVDA) hind kahekordistus ja 2018. aasta algusest on hind tõusnud peaaegu 50% (292 dollarini). Aga kui vaadata indikaatoreid, millest ma kirjutasin ka oma eelmises artiklis, siis mulle paistab, et turg on üle reageerinud.

Ostsin ja ostan veel!

Avasin Nvidia pika positsiooni eelmisel nädalal kohe pärast tulemuste avalikustamist, aktsia hind kukkus turu avamisel 19%. Eile suurendasin oma positsiooni 20% võrra ning täna turu avamisel kavatsen lisada oma portfelli veel ühe NVDA osaku.

Keskmine hind tuleb kuskil 152–153 dollarit aktsia kohta. Tõenäoliselt on tähelepanelik lugeja märganud, et ma ei ava kogu positsiooni ühe tehinguga. Kui hind on langustrendis, siis teen mitu sisenemist, mis aitab vabaneda psühholoogilisest survest pärast jätkuvat langust ja mul on võimalus soetada aktsiat veel parema hinnaga – see teeb mu meele rõõmsaks, et ma ei ostnud korraga palju.

Juhul kui aktsia hind oleks pärast esimest tehingut tõusnud (⅓ või ¼ positsioonist), siis oleksin endiselt rahul, et olen ostnud/avanud vähemalt 20–30% soovitud positsioonist. Ei tohi segi ajada skalpimist ja parema keskmise hinna püüdmist.

Nvidia aktsiagraafik tekitab Alexis optimismi.  Foto: Kaupleja Alex

Reedel ostsin ka Electronic Artsi (EA) aktsiaid, mille hind on samuti langenud peaaegu poole võrra oma tipust (–45%). Erinevalt NVDA olukorrast on EA seis oluliselt parem ja ettevõtte prognoosid on üsna optimistlikud.

Ostunimekiri ootab

Juhul kui karud täna taas ründavad Nasdaqi indeksit, siis ostan EA aktsiaid juurde. Järgmine kandidaat on Apple, kuid selleks ootan sügavamat korrektsiooni.

Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi MetaTrader 5 kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

Hetkel kuum