• Kaupleja Alex asub Nvidia osakuid akumuleerima.Foto: Reuters/Scanpix
  Jaga lugu:

  Nvidia – 51% oma hinna tipust. Avan veel positsioone!

  Suurima videokaartide tootja aktsia hind on langenud pooleteise kuu jooksul rohkem kui 50%.

  Kaupleja Alexi jooksevkonto saldo: 10 024,00 eurot

  Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

  Investorid ja spekulandid loobuvad/müüvad aktsiaid nii, nagu ettevõte oleks välja kuulutanud pankroti või toodete hinnad oleksid langenud poole võrra. Ma saan aru, et aktsia oli natuke üle hinnatud, kuna 2017. aastal Nvidia (NVDA) hind kahekordistus ja 2018. aasta algusest on hind tõusnud peaaegu 50% (292 dollarini). Aga kui vaadata indikaatoreid, millest ma kirjutasin ka oma eelmises artiklis, siis mulle paistab, et turg on üle reageerinud.
  Ostsin ja ostan veel!
  Avasin Nvidia pika positsiooni eelmisel nädalal kohe pärast tulemuste avalikustamist, aktsia hind kukkus turu avamisel 19%. Eile suurendasin oma positsiooni 20% võrra ning täna turu avamisel kavatsen lisada oma portfelli veel ühe NVDA osaku.
  Keskmine hind tuleb kuskil 152–153 dollarit aktsia kohta. Tõenäoliselt on tähelepanelik lugeja märganud, et ma ei ava kogu positsiooni ühe tehinguga. Kui hind on langustrendis, siis teen mitu sisenemist, mis aitab vabaneda psühholoogilisest survest pärast jätkuvat langust ja mul on võimalus soetada aktsiat veel parema hinnaga – see teeb mu meele rõõmsaks, et ma ei ostnud korraga palju.
  Juhul kui aktsia hind oleks pärast esimest tehingut tõusnud (⅓ või ¼ positsioonist), siis oleksin endiselt rahul, et olen ostnud/avanud vähemalt 20–30% soovitud positsioonist. Ei tohi segi ajada skalpimist ja parema keskmise hinna püüdmist.
  Nvidia aktsiagraafik tekitab Alexis optimismi.Foto: Kaupleja Alex
  Reedel ostsin ka Electronic Artsi (EA) aktsiaid, mille hind on samuti langenud peaaegu poole võrra oma tipust (–45%). Erinevalt NVDA olukorrast on EA seis oluliselt parem ja ettevõtte prognoosid on üsna optimistlikud.
  Ostunimekiri ootab
  Juhul kui karud täna taas ründavad Nasdaqi indeksit, siis ostan EA aktsiaid juurde. Järgmine kandidaat on Apple, kuid selleks ootan sügavamat korrektsiooni.
  Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi MetaTrader 5 kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.