Äripäev • 16. november 2018 kell 10:21
Rocca al Mare kaubanduskeskust haldav Citycon tahab visiooni järgi lähikümnendil praeguse parkimisplatsi asendada parkimismajaga, et teha ruumi hotellile, korteritele ja büroodele.  Foto: Andres Haabu

Citycon: haigla ja kool Rocca al Mare keskuses ei ole ulme

Lähikümnendil lisandub kaubanduskeskustesse teenuseid, samuti tahetakse Soome eeskujul tuua sellistesse kohtadesse avalikud teenused, ütles Rocca al Mare kaubanduskeskust haldava Cityconi Eesti juht Helen Metsvaht Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

Metsvahi sõnul väheneb lähema kümne aasta jooksul tõenäoliselt moekaupade osakaal, mille asemele tulevad teenused. Cityconi Eesti juht loodab, et sinna hulka kuuluvad ka avalikud teenused, nagu näiteks linnakeskuses Iso Omena Soomes.

Metsvaht ütles, et seni on keskused tekkinud kohta, kuhu inimestel on lihtne tulla. "See on loogiline, et seal areneb lai valik teenuseid, ka tervishoiuteenused," ütles ta.

Küsimusele, kas keskusesse võiksid kümne aasta jooksul tekkida ka kool ja haigla, vastas Metsvaht, et see ei ole ulme. Tema sõnul võiksid linn ja riik olla näiteks viie aasta pärast valmis läbirääkimisteks, et tuua avaliku sektori teenused juba valmis arendatud keskustesse, selle asemel et ise ehitada uusi hooneid.

Intervjuud Helen Metsvahtiga saab kuulata alates 34:25.

Eetris oli veel Andrus Ansipi kabinetiülem Juhan Lepassaar (alates 17:28), kes rääkis 3. detsembril jõustuvast Euroopa Liidu geoblokeerimise määrusest, mis mõjutab oluliselt kõikide Eesti e-kaupmeeste tegevust.

Stuudios käis ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ettevõtluse keskuse, strateegia ja tootearenduse valdkonnajuht Kaspar Koppel (alates 49:23), kellega rääkisime EASi kasvuettevõtjate mentorprogrammist.

Reklaamiagentuuri La Ecwador juhi Heily Aavikuga (alates 1:11.38) vestlesime sellest, kas Facebooki ja Google'i ajastul on reklaamiagentuuri üldse vaja.

Hommikuprogrammi vedasid Hando Sinisalu ja Ken Rohelaan.

Hetkel kuum