• Jaga lugu:

  Energiamaksud on pidurdanud aasta ettevõtte investeeringuid

  Aasta ettevõtte tiitliga pärjatud Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe tunnistab, et kõrgete energiamaksude tõttu on osa kavatsusi jäänud ellu viimata.Foto: Andras Kralla

  Estonian Celli investeeringuid on energiamaksud pidurdanud alates käivitusajast peale, ütles EASi kaubandus-tööstuskoja ja tööandjate keskliidu konkursil aasta ettevõtja tiitli pälvinud Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe teisipäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

  2006. aastal käivitati 153 miljoni eurose alginvesteeringuga tehas, kuid peagi tuli uus võrgutasude süsteem, mis on Lahe sõnul Estonian Celli investori jaoks konkurentsivõimet halvanud. Seetõttu oli ettevõte aastaid väga suures kuhjunud kahjumis.
  "Kui algselt oli tehase kõrval kavatsetud rajada ka paberimasin, siis seda ei ole kunagi Eestisse tulnud justnimelt kõrgete energiamaksude tõttu," märkis Lahe. Ta lisas, et Estonian Celli investor on eelnevatel aastatel investeerinud erinevatesse Austria paberitehastesse ligi 400 miljonit eurot, kuna sealsed energiamaksud on odavamad kui Eestis.
  Intervjuud Siiri Lahega saab kuulata siit:
  Stuudios käis ka samal konkursil aasta noore ettevõtja tiitli saanud Ampler Bikesi kaasasutaja Ardo Kaurit, kes toodab peamiselt ekspordiks elektrijalgrattaid. Ta rääkis, kuidas nemad konkureerivad teiste rattatootjatega ja mille arvel suudavad kulusid optimeerida.
  Intervjuud Ardo Kauritiga saab kuulata siit:
  Äripäeva konkurentsiraportite projektijuht Sigrid Kõiv rääkis teisipäeval ilmuvatest hambaravi ettevõtete ja jäätmekäitlusettevõtete konkurentsiraportitest. Hambaravi ettevõtete konkurentsiraport kinnitab, et mõnes sektoris on tähtis ennekõike asukoht: hambaravis läheb hästi neil, kes on Tallinnas. Jäätmekäitlussektoris on aga nii, et käibed on küll suured, kuid kasumid üsna kesised.
  Intervjuud Sigrid Kõivuga saab kuulata siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Raadiohommik: Tartu kinnisvaraturust Londonisse loodava pangani
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Kuidas Venemaa Ukrainas tehtu eest maksma panna
Kui USA rahandusminister Janet Yellen kohtub teisipäeval Brüsselis oma kolleegidega, on üheks suureks aruteluteemaks see, kuidas rahastada sõjast räsitud riiki. Kuigi otsene mure on Ukraina lühiajalise rahastamisvajaduse katmine, on ametnikud üha enam mures ka ülesehituse kulude pärast, mis ületavad pool triljonit eurot, kirjutab Financial Times.
Kui USA rahandusminister Janet Yellen kohtub teisipäeval Brüsselis oma kolleegidega, on üheks suureks aruteluteemaks see, kuidas rahastada sõjast räsitud riiki. Kuigi otsene mure on Ukraina lühiajalise rahastamisvajaduse katmine, on ametnikud üha enam mures ka ülesehituse kulude pärast, mis ületavad pool triljonit eurot, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.