Mart Valner • 1. september 2020 kell 10:30

Teekate toodab elektrit ja läheb sealt möödudes helendama

Katustele või spetsiaalraamidele paigaldatavad päikeseelektri tootmise lahendused on järjest levinumad. Samas on teepinda oluliselt rohkem kui katusepinda. Teepinna abil toodetavat päikeseelektrit saab kasutada näiteks valgusfooris, leedtänavavalgustis või valgustatud liiklusmärgis.  Foto: TalTech

Äripäeva raadio rohetehnoloogia saates "Cleantech" räägime sel korral päikeseenergiast ja uutest teekattelahendustest.

Teemad on omavahel tegelikult väga tugevalt seotud, sest idufirma e-Pavement toodab päikeseenergiat tootvat tarka teekatet, mis lisaks näitab valgust ning sisaldab erinevaid andureid. Mida täpsemalt teha saab, räägib üks e-Pavementi asutajatest Allan Lahi. Intervjueerib Mart Valner.

Kuula intervjuud siit:

Saate teist poolt saab kuulata siit:

Saadet toetavad Sunly OÜ ja MTÜ Cleantech ForEst.

Hetkel kuum