Igor Rõtov • 14. aprill kell 8:33
Saated
Ainult tellijale

Indrek Saul: õige statistika näitab, et koroonapiirangud tuleb kohe lõpetada

Indrek Saul  Foto: Eiko Kink

Kasvustrateegi Indrek Sauli sõnul on valitsus jälginud kogu koroonakriisi vältel ebatäpset statistikat. Ta tõi välja, et terviseameti statistikas, mille andmetest peamiselt lähtutakse, kajastuvad kohati kuni 300 päeva vanused testitulemused.

„Teadusnõukogu lähtub andmetest, missugusel päeval positiivne test tehti. Avalikkusele avaldab terviseamet andmeid, millal jõudsid testi tulemused nende süsteemi,“ selgitas Saul andmesegaduse põhjust. Sauli sõnul ei saagi valitsus sellises andmesegaduses mõistlikke otsuseid teha. „See on kõige suurem vaenlane otsuste langetamisele, kui organisatsioonis on mitu tõde,“ ütles Saul.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum