• Jaga lugu:

  Sõda Ukrainas nõuab puiduturul ümberorienteerumist

  Finnlog OÜ tegevjuht Alar Anton.Foto: Meeli Küttim

  Tänane saade "Mets ja majandus" räägib peaasjalikult sõjast! Puiduturul valitseb ebakindlus ning nõudlus uute tooraineallikate järele aina kasvab.

  Intervjuu annab puitmajatootja Finnlog OÜ tegevjuht Alar Anton, kellele on aastatepikkune kogemus Venemaal äri ajamisest. Anton tõdeb, et õnneks jõudsid nemad õigel ajal, ehk siis juba aastal 2014, kui Venemaa Krimmi annekteeris, enda tegevuse Venemaalt välja tõmmata. Nüüd lõppes see täielikult.
  Sõjaga kaasneb loomulikult palju probleeme, kuid üks neist on meie sõltuvus Vene puidust. Kuidas seda asendada ajal, kus Eestis räägitakse looduskaitse laiendamisest ja mujal maailmas kasvab järjest nõudlus puidu järele? Kindel on vaid see, et hinnalangust tooraineturul ette näha ei ole.
  Ka saate teine pool räägib toorainetest, seekord energeetikas. Eesti sõltuvus Vene maagaasist ei ole küll väga suur, kuid on olema siiski. Aga miks mitte asendada gaas hakkepuiduga? Toorainet peaks meil jätkuma, kasutusele saaks võtta hall-lepikud. Pööre nõuab aga kindlat soovi kogu riigi tasandil.
  Juttu teeme ka metsade sertifitseerimisest ning PEFC uuest metsamajandamise standardist. Saate pani kokku metsamajandusuudised.ee toimetaja Toomas Kelt.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.