Miks tasub ettevõtjana oma kodulehte investeerida?

Kas oled kuulnud, et sinu ettevõtte koduleht on justkui sinu ettevõtte visiitkaart? Kuid mida teada kodulehe loomisest ja millest alustada? Lähemalt räägib Veebispetsid OÜ juht Hanno Malmiste.

Esimese asjana tasuks mõelda mis on kodulehe eesmärk.  

Kas mina ettevõtjana vajan oma ettevõttele kodulehte?

Kui su ettevõttel on olemas oma kliendibaas, uued kliendid leiavad sind vaevata, oled konkurentidest eelistatum ja sinu teenused ja kontaktid on kõigile teada, siis tingimata mitte. Kui aga soovid olla uutele klientidele leitav, konkurentidest eelistatum, tutvustada oma tegevusvaldkonda ja tooteid, siis on kodulehe omamine väga vajalik.

Kõige põletavamad küsimused: kui palju maksab ja kui kaua võtab aega kodulehe tegemine?

Nendele küsimustele ei ole ühte kindlat vastust. Kodulehel ja kodulehel on vahe. Esimese asjana tasuks mõelda mis on kodulehe eesmärk ja mida seal soovitakse oma klientidele pakkuda. Näiteks hinnaskaala alumises osas on lihtsamad lehed, mille eesmärk on olla otsingumootorites leitav, kuvada enda poolt pakutavaid teenuseid ja kontakte – sellised lehed valmivad meil vaid 1-2 päevaga. Ajamahukamad lehed on kindlasti erinevate lisafunktsionaalsustega, näiteks mitmekeelsed lehed, broneeringusüsteemid, e-poed, kuulutuste portaalid jne.

Veebispetsid OÜ-le saab oma kodulehe hinnapäringu saata SIIN

Mul on olemas idee ja pakutavate teenuste nimekiri, mis edasi?

Oleme abiks kodulehe struktuuri paika panemisel, nii, et kliendil on arusaadav mis lehele ta sattunud on ja mida antud ettevõte pakub. Vajadusel oleme abiks ka sisutekstide korrigeerimisel ja loomisel, arvestades märksõnu ja otsingumootorites leitavust.

Soovi korral kaasajastame vana või teeme ettevõttele uue logo ja seome selle kodulehe kujundusega üheks tervikuks. Vajadusel otsime ka teemakohased pildid ning lisame illustreerima sisutekstide ja teenuseid.

Veebispetsid OÜ loodud kodulehtedega saab tutuvuda SIIN

Koduleht peab olema läbimõeldud ja kliendile mugav kasutada.  

Mul puuduvad varasemad kogemused veebilehe haldamisel. Kas ma saan hiljem ise kodulehele sisu lisamise ja muutmisega hakkama?

Kui koduleht on valmis, siis saadame kliendile personaalse juhendi kuidas oma uut kodulehte hallata. Samuti oleme olemas kui tekib täiendavaid küsimusi või on hiljem soov oma kodulehte mõne funktsionaalsusega täiendada, näiteks mitmekeelsuse või e-poe lisamine.

Kuidas muuta oma ettevõte internetis leitavaks?

Põhiline samm on kindlasti oma ettevõttele kodulehe loomine. Koduleht peab olema läbimõeldud ja kliendile mugav kasutada – seega tasuks kodulehe loomine jätta oma ala spetsialistidele. Kodulehe loomisel on meie jaoks iseenesest mõistetav, et see peab olema kiire, erinevates seadetes mugav kasutada ja kogu info lihtsasti leitav. Samuti optimeerime lehe vastavalt etteantud märksõnadele, et potensiaalsed kliendid ettevõtte ka leiaksid.

Hetkel kuum