• Jaga lugu:

  Ekspediitorite TOP: pinged ei seganud käibe kasvu

  ACE Logisticsi kasvust andis suurema osa maanteetranspordi divisjon, kus käive kasvas kokku üle 20%.Foto: Raul Mee

  Ekspediitor- ja agenteerimisfirmade aasta on läinud pigem tõusulainel, ent üldine olukord sektoris pingestub.

  Edetabeli esiotsa uurides saab kiiresti selgeks, et selles valdkonnas on edukad pikaaegsed tegijad ning siin loevad kogemused. Mitu ettevõtet on tegutsenud enam kui 20 aastat ning aastakümnete jooksul on nähtud nii kaubamahu kiiret kasvu kui ka langust.
  Eelmine aasta oli asjaosaliste hinnangul tasakaaluka kasvu aasta, kus transiitkaupade liikumine Venemaale oli endiselt kerges langustrendis, samas kaubamaht Skandinaaviasse kasvas.

  Äripäeva TOPid on koostatud Äripäeva Infopanga andmete põhjal. TOPi saab osta ka eraldi andmefailina Äripäeva e-poest.

  Edetabelis 12. kohale jõudnud ACE Logistics Estonia saab eelmise aastaga rahule jääda. “Aasta oli positiivne ja kokkuvõttes tulemuslik. Püstitatud finantseesmärgid said enamjaolt täidetud ja mitmes valdkonnas ületatud,” ütles tegevjuht Andres Matkur. Ettevõtte käive kasvas võrreldes aasta varasemaga 8,5%, jõudes 7,79 miljoni euroni. Saadetiste koguarv kasvas 22%.
  “Nagu viimastel aastatel on reegliks saanud, andis suurima osa kasvust maanteetranspordi divisjon, kus käive kasvas kokku üle 20%. Eelmine aasta oli maanteetranspordis rekordite aeg," ütles Matkur välja.
  Ettevõtted seati pingeritta kuue näitaja põhjal: 2016. aasta müügitulu, müügitulu kasv võrreldes 2015. aastaga, 2016. aasta ärikasum, kasumi kasv võrreldes 2015. aastaga, rentaablus ja varade tootlikkus aastal 2016. Iga näitaja põhjal reastati ettevõtted edetabelitesse, iga koht järjestuses andis kohale vastava arvu punkte. Kuue tabeli punktid liideti. Võitis vähim punkte kogunud ettevõte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.