• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sotsiaalministeerium ei eelista Medisofti ja Microlinki tooteid

  Sotsiaalministeeriumi infotehnoloogia osakonna juhataja Ruth Ääremaa sõnul väljendas sotsiaalministeerium eelmisel nädalal sellesisulist seisukohta sotsiaalkindlustusameti direktorile Ado Viigile, kes on üks projekti peamisi initsiaatoreid.
  Ado Viigi kinnitusel ei ole haigekassa üritanud soosida ühtegi firmat teise ees. Tema sõnutsi on oluline vaid see, et haigekassades kasutatavad meditsiinilise tarkvara programmid oleksid ühildatavad raviasutuste omadega.
  «Microlinkil on lihtsalt välja kujunenud üle-eestiline teenindusvõrk,» lausus Viik. Tema väitel ei ole sellist võrku Eestis ühelgi teisel riistvara müüval firmal.
  Keskhaigekassa plaani kohaselt toetataks raviasutusi tark- ja riistvara ostmisel 15,5 miljoni kroonise sihtotstarbelise laenuga. Keskhaigekassa pakkus raviasutustele välja kasutada Microlinki ja Medisofti tooteid.
  Keskhaigekassa projekti eesmärk on toetada korda, kus temaga lepingulistes suhetes olevad raviasutused esitaksid osutatud teenuste arved haigekassale magnetinfokandjatel.
  See aitaks haigekassadel sotsiaalkindlustusameti direktori Ado Viigi sõnul säästa ligi 300 miljonit krooni aastas, kuna väheneksid vigaselt esitatud raviarvetest tulenevad põhjendamatud väljamaksed.
  Haigekassa projekti kohaselt saaksid raviasutused vajalikud tehnilised vahendid soetada protsendita laenu abil, mida haigekassa hakkaks hiljem maksma raviasutuste osutatud teenustele minevast summast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.