• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sotsiaalministeerium ei eelista Medisofti ja Microlinki tooteid

  Sotsiaalministeeriumi infotehnoloogia osakonna juhataja Ruth Ääremaa sõnul väljendas sotsiaalministeerium eelmisel nädalal sellesisulist seisukohta sotsiaalkindlustusameti direktorile Ado Viigile, kes on üks projekti peamisi initsiaatoreid.
  Ado Viigi kinnitusel ei ole haigekassa üritanud soosida ühtegi firmat teise ees. Tema sõnutsi on oluline vaid see, et haigekassades kasutatavad meditsiinilise tarkvara programmid oleksid ühildatavad raviasutuste omadega.
  «Microlinkil on lihtsalt välja kujunenud üle-eestiline teenindusvõrk,» lausus Viik. Tema väitel ei ole sellist võrku Eestis ühelgi teisel riistvara müüval firmal.
  Keskhaigekassa plaani kohaselt toetataks raviasutusi tark- ja riistvara ostmisel 15,5 miljoni kroonise sihtotstarbelise laenuga. Keskhaigekassa pakkus raviasutustele välja kasutada Microlinki ja Medisofti tooteid.
  Keskhaigekassa projekti eesmärk on toetada korda, kus temaga lepingulistes suhetes olevad raviasutused esitaksid osutatud teenuste arved haigekassale magnetinfokandjatel.
  See aitaks haigekassadel sotsiaalkindlustusameti direktori Ado Viigi sõnul säästa ligi 300 miljonit krooni aastas, kuna väheneksid vigaselt esitatud raviarvetest tulenevad põhjendamatud väljamaksed.
  Haigekassa projekti kohaselt saaksid raviasutused vajalikud tehnilised vahendid soetada protsendita laenu abil, mida haigekassa hakkaks hiljem maksma raviasutuste osutatud teenustele minevast summast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.