4. august 1996 kell 22:00

Lastekodu müük äpardus

Kompleksi müügil alghinnaks pakutud 11,5 miljonit krooni sularahas pidasid ostasoovijad suureks. Peegi arvates puudus firma või eraisik, kes oleks näinud mingitki äriideed, mida kompleksiga peale hakata. «Minu arvates on müügi idee utoopiline. Kompleksi hind oli liiga suur ning arvesse ei ole võetud ka asukoha komponente,» selgitas ta.

Oksjoni läbiviija, erastamisagentuuri juristi Tiiu Zujeva sõnul ei ole veel teada, missuguse otsuse valitsus lastekodu suhtes võtab. Oksjonite osakonna spetsialisti Lennart Lepiku sõnul võib kõne alla tulla nii järgmine oksjon kui ka müük eelläbirääkimiste teel.

Muraste lastekodu oli esimene riigile kuuluv lastekodu, mida on proovitud müüa. Kompleks sisaldab koolimaja-internaati, ladu-garaazhi, saun-pesumaja, katlamaja jne.

Elmu Peegi informatsiooni põhjal on lastekodu eelmise aasta septembris likvideeritud ja kogu hoonekompleks seisab sellest saadik tühjana.

Hetkel kuum