• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaablisõjast

  Ükski jõud ühiskonnas ei suuda tekitada nii palju erinevaid liitusid kui valmimisjärgus seaduseelnõu. Teede- ja sideministeeriumi juurde moodustatud töögrupi küpsetatud kaabeltelevisiooni seaduse eelnõu tõi möödunud nädala alguses avalikkuse ette kaks kaabeltelevisiooni firmasid ühendavat liitu.
  Eesti kaabeltelevisiooni operaatorite liidu eesotsas seisab haldusfirma Levicom juht Tõnis Palts, kes kutsub Eesti kaabeltelevisiooni operaatoreid tekitama konkurentsi «välismaisele monopoolsele telefonioperaatorile» ehk Eesti Telefoni äripartneriks olevale Rootsi kontsernile Telia AB. Paltsi väitel on enda ümber Eesti kaabel-TV firmasid kogunud Telia huvitatud Eesti Telefoni monopoli säilitamisest ning püüab seaduse ümber lobby tehes takistada Levicomi plaani pakkuda oma rajamisel olevas telekommunikatsioonivõrgus telefoni, Interneti jt teenuseid.
  Eesti kaabellevi liidu eesotsas seisab firma Starman, mille aktsiatest kuulub 60% Teliale. Liidu esimehe, Starmani juhi Peeter Kerni ütlusel on olemasolev kaabeltelevisiooni seaduse eelnõu koostatud pelgalt Levicomi grupi huve silmas pidades, sest seaduse eelnõu koostavasse teede- ja sideministeeriumi juurde moodustatud komisjoni kuulub ka Tõnis Palts.
  Rootslaste ja juutide (30% Levicomi tütarfirma, Tallinna Kaabeltelevisiooni ASi aktsiatest kuulub Iisraeli firmale) kaerajaani taustal on monopolimängus veel üks oluline tundmatu -- kaabelt-TV firma STV. Vene kapitalil baseeruva STV juhid ei ole ametlikult öelnud, millisele hobusele nad mängivad.
  Möödunud nädalal alanud kaabel-TV firmade pressisõda on alles vastase kompamine. Mängus, kus panused küünivad sadadesse miljonitesse kroonidesse, otsustatakse võitja kulisside taga. Oluline on see, millisel kujul jõuab seaduse eelnõu riigikogujate lauale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
USA aktsiaturgude põrge ebaõnnestus
S&P 500 indeksil ei õnnestunud täna viimase kahe kuu madalaimalt tasemelt taas tõusma hakata.
S&P 500 indeksil ei õnnestunud täna viimase kahe kuu madalaimalt tasemelt taas tõusma hakata.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Põhjamaade suurim pank julgustab töötajaid katsetama ja arenema
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.