Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estonian Airi hinnapoliitika muutub

  Me oleme 1991. aastast saadik hoidnud eestlaste jaoks madalamat hinda. Need piletid olid alguses odavad nii turistidele kui ka ärimeestele, kuid nüüd on need jäänud odavaks ainult ärimeestele, rääkis Leis. «Tulevikus me kaotame nn eestlase hinna, kuna see ei ole normaalne nähtus.»
  Sellest tulenevalt peavad Leisi sõnutsi äriklassi reisijad mõne aja pärast ostma sama hinnaklassi pileti Estonian Airi reisidele, mis on näiteks sama klassi Lufthansa reisidel. «See vahe on küllalt märkimisväärne,» lausus ta äriklassi pileti hinna tõusu kommenteerides. Turistiklassi reisijatele jääb Leisi sõnul pileti hind samaks.
  Leis lausus, et praegu ei ole Estonian Airil klientidele pakkuda mingit boonusprogrammi, kuid see on plaanis välja töötada. «Et tihedamini reisivad ärimehed saaksid teistsuguseid soodustusi,» selgitas ta. Tema sõnul on peamine kriteerium see, et Estonian Airi konkurentsivõime ei langeks võrreldes teiste lennukompaniidega.
  Reisibüroo Wris tegevdirektor Erki Urva lausus, et temani jõudnud informatsiooni kohaselt võivad järgmise aasta alguses tõusta tsharterlendude hinnad.
  Leis lausus, et tsharterreisi hinna kujundab kliendi jaoks eelkõige reisibüroo, mitte lennukompanii. Küll aga kinnitas ta, et lendamise hind tsharterreisi puhul tõepoolest kallineb, kuna seni kasutatud hinna arvestamise meetod ei ole arvesse võtnud kõiki kulusid. «Otsekulud peavad kõik kaetud olema ning mingi marginaal peab üle jääma ka brutokasumiks, mis peab katma üldkulusid ja tooma tulu lennufirmale,» selgitas ta tsharterreiside kallinemise põhjusi.
  Lennukompaniide Estonian Air ja KLM vahel sõlmitud uute kokkuleppehindade tulemusena tõusid juulis Kanadasse lennu piletite hind kolmandiku võrra.
  Varem maksis Estonian Airiga Kanada linnadesse Montreali ja Torontosse ning sealt tagasi lendamine aasta läbi 680 dollarit. Nüüd tuleb kõrghooajal (14. juuni--15. september ja 13. detsember--12. jaanuar) maksta Toronto edasi-tagasi lennukipileti eest 1120 dollarit, muul ajal 865 dollarit.
  Estraveli müügiinstruktor Anders Vrager lausus, et Estonian Airi pakutavad hinnad olid seni võrreldes teiste lennukompaniide samadesse kohtadesse pakutavate lendude hindadega madalamad. Näiteks Lufthansa reis Torontosse maksis tema sõnul juba varem 9700--11 000 kr.
  Vrager tõdes, et kuu aja jooksul pärast hinnamuutust 8. juulil lasti Kanada pileteid müüa vana hinnaga, kui need olid ammu ette tellitud.
  Tema sõnul ei ole hinnatõusust tingitud kallimatest piletitest äraütlemisi seni eriti ette tulnud.
  Leisi sõnul tehakse praegu aktiivset tööd, et laiendada nende lennukompaniide arvu, kellega sõlmida kokkuleppehinnad. Suurimad koostööpartnerid on British Airways ning KLM. Praegu on kokkuleppehindade lepingu pikendamise üle läbirääkimised pooleli ka SASiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Tallinna Sadam kasvatas reisijate arvu 87%, ent kaubamaht vähenes
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Maksueksperdid: nii surevad Eestis teenusplatvormid ja tekib suurim „tööandja“
Parimal juhul ootab toitu või taksot tellides edaspidi hinnatõus, halvimal juhul kannatab ka teenus, sest pakkujaid jääb vähemaks, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen maksutiimi liikmed vandeadvokaat Verner Silm ja jurist Marian Moldau.
Parimal juhul ootab toitu või taksot tellides edaspidi hinnatõus, halvimal juhul kannatab ka teenus, sest pakkujaid jääb vähemaks, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen maksutiimi liikmed vandeadvokaat Verner Silm ja jurist Marian Moldau.
Tagasihoidliku kauplemispäeva lõpetasid Balti börsid positiivselt
Balti turud jätkasid täna tõusuga, Baltic Benchmark sulgus täna 0,49% plussis. Tallinna börs tõusis enim 0,81%, Riia börs kerkis 0,29% ning Vilniuse börs väikese tõusuga suurt muutust ei näidanud.
Balti turud jätkasid täna tõusuga, Baltic Benchmark sulgus täna 0,49% plussis. Tallinna börs tõusis enim 0,81%, Riia börs kerkis 0,29% ning Vilniuse börs väikese tõusuga suurt muutust ei näidanud.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Läänemets liialdas. Ukraina põgenikke aitasid piiril vabatahtlikud Vene vabatahtlik: saame ukrainlastele segamatult abi pakkuda
Siseminister Lauri Läänemets väitis, et Venemaa võimud viisid teadmata suunas ära Eesti kagupiiril järjekordadesse kogunenud Ukraina pagulased. Piiripunktides põgenikega tegelevate vabatahtlike sõnul on see vale või vähemalt arusaamatu liialdus.
Siseminister Lauri Läänemets väitis, et Venemaa võimud viisid teadmata suunas ära Eesti kagupiiril järjekordadesse kogunenud Ukraina pagulased. Piiripunktides põgenikega tegelevate vabatahtlike sõnul on see vale või vähemalt arusaamatu liialdus.
Uuring: pea pooled ettevõtted kavatsevad kuue kuu jooksul palka tõsta
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.

Olulisemad lood

Maailmakuulus landitootja kolibki tootmise Eestisse
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.