• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estonian Airi hinnapoliitika muutub

  Me oleme 1991. aastast saadik hoidnud eestlaste jaoks madalamat hinda. Need piletid olid alguses odavad nii turistidele kui ka ärimeestele, kuid nüüd on need jäänud odavaks ainult ärimeestele, rääkis Leis. «Tulevikus me kaotame nn eestlase hinna, kuna see ei ole normaalne nähtus.»
  Sellest tulenevalt peavad Leisi sõnutsi äriklassi reisijad mõne aja pärast ostma sama hinnaklassi pileti Estonian Airi reisidele, mis on näiteks sama klassi Lufthansa reisidel. «See vahe on küllalt märkimisväärne,» lausus ta äriklassi pileti hinna tõusu kommenteerides. Turistiklassi reisijatele jääb Leisi sõnul pileti hind samaks.
  Leis lausus, et praegu ei ole Estonian Airil klientidele pakkuda mingit boonusprogrammi, kuid see on plaanis välja töötada. «Et tihedamini reisivad ärimehed saaksid teistsuguseid soodustusi,» selgitas ta. Tema sõnul on peamine kriteerium see, et Estonian Airi konkurentsivõime ei langeks võrreldes teiste lennukompaniidega.
  Reisibüroo Wris tegevdirektor Erki Urva lausus, et temani jõudnud informatsiooni kohaselt võivad järgmise aasta alguses tõusta tsharterlendude hinnad.
  Leis lausus, et tsharterreisi hinna kujundab kliendi jaoks eelkõige reisibüroo, mitte lennukompanii. Küll aga kinnitas ta, et lendamise hind tsharterreisi puhul tõepoolest kallineb, kuna seni kasutatud hinna arvestamise meetod ei ole arvesse võtnud kõiki kulusid. «Otsekulud peavad kõik kaetud olema ning mingi marginaal peab üle jääma ka brutokasumiks, mis peab katma üldkulusid ja tooma tulu lennufirmale,» selgitas ta tsharterreiside kallinemise põhjusi.
  Lennukompaniide Estonian Air ja KLM vahel sõlmitud uute kokkuleppehindade tulemusena tõusid juulis Kanadasse lennu piletite hind kolmandiku võrra.
  Varem maksis Estonian Airiga Kanada linnadesse Montreali ja Torontosse ning sealt tagasi lendamine aasta läbi 680 dollarit. Nüüd tuleb kõrghooajal (14. juuni--15. september ja 13. detsember--12. jaanuar) maksta Toronto edasi-tagasi lennukipileti eest 1120 dollarit, muul ajal 865 dollarit.
  Estraveli müügiinstruktor Anders Vrager lausus, et Estonian Airi pakutavad hinnad olid seni võrreldes teiste lennukompaniide samadesse kohtadesse pakutavate lendude hindadega madalamad. Näiteks Lufthansa reis Torontosse maksis tema sõnul juba varem 9700--11 000 kr.
  Vrager tõdes, et kuu aja jooksul pärast hinnamuutust 8. juulil lasti Kanada pileteid müüa vana hinnaga, kui need olid ammu ette tellitud.
  Tema sõnul ei ole hinnatõusust tingitud kallimatest piletitest äraütlemisi seni eriti ette tulnud.
  Leisi sõnul tehakse praegu aktiivset tööd, et laiendada nende lennukompaniide arvu, kellega sõlmida kokkuleppehinnad. Suurimad koostööpartnerid on British Airways ning KLM. Praegu on kokkuleppehindade lepingu pikendamise üle läbirääkimised pooleli ka SASiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.