• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta hind langeb

  Alumiiniumi hind Londoni metallibörsil tõusis eile varahommikul 1420 dollarini tonnist, mis oli 15 dollarit kõrgem kui kolmapäeval börsiväliste tehingute lõppedes. See on viie viimase nädala kõrgeim tase. Arvestades, et kaubavarud börsil on väikesed, loodavad diilerid lähiajal hindade järsku tõusu, mis küll ei pruugi olla väga suur. Vask järgis alumiiniumi innustavat eeskuju. Kolme kuu futuurhind tõusis kolmapäeva ennelõunal 1990 dollarini tonnist, kuid lõpetas 1976 dollari tasemel. Eile tõusis see taas. Ametlik hind oli 1998 USD/t. Madalad püsivad ka teiste värviliste metallide hinnad. Tsingi ametlik septembrikuu keskmine hind Londoni metallibörsil oli ainult 1000,33 USD/t. Hindade pikaajaline madalseis on põhjustanud kolme kuu jooksul juba kolme tsingikaevanduse sulgemise (Colorados, Tuneesias ja Austraalias).
  Naftahindade järsule tõusule möödunud nädalal on järgnenud viimastel päevadel langus. See sai alguse Ameerika Ühendriikidest, kus pärast hinnatõusu nõudlus varsti langes. Arvatavasti on nafta oma hinnalae saavutanud, kui just lähiajal ei tule ootamatut külmalainet. Eile kella kolme ajal maksis naftabarrel Londonis 24,20 dollarit.
  Bensiin oli naftast veidi inertsem ja saavutas oma lae selle nädala esimesel poolel, kui 98se bensiini hind nii Amsterdami-Rotterdami-Antverpeni kui ka Põhjamere regioonis maksis 250-260 dollarit tonn.
  Puuvillasaak Usbekistanis langeb käesoleval aastal 20% võrra võrrelduna eelmise aastaga, mistõttu väheneb ka eksport. 1995. aastal eksportis Usbekistan 1,05 miljonit tonni (1992. aastal 1,3 mlj.t), käesoleva aasta eksport on arvatavasti ainult 0,94 mlj t.
  Väärismetallide Londoni fiksingud on sel nädalal veidi tõusnud. Kulla tuleviku suhtes on erinevad diilerid vastupidistel arvamustel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tehnoloogiasektor vedas USA börsi rohelisse
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Valitsus kavandab kaugküttele lisatoetust
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.