28. oktoober 1996 kell 22:00

Pärnu kombinaat lõpetas piima varumise

Mitmed Pärnumaa tootjad on üritanud saata piimakombinaati pankrotti paarikümne tuhande krooniste piimavõlgade eest. ASi Pärnu Piimatoodete Kombinaat esindaja lausus, et lõpetades piimavarumise ja tehes teenustöid ASile Tallinna Piimatööstus saab kombinaat vähendada varem tekkinud võlgu piimatootjatele.

Piima kokkuostmise lõpetamine kahandab Pärnu kombinaadi kuukäivet 70 protsenti ja suurendab Tallinna piimatööstuse käivet ligi 54 protsenti. Pärnu piimakombinaadi kuukäive väheneb seetõttu 15 miljonilt 4,5 miljonile kroonile kuus. Prognoositavalt suureneb Tallinna piimatööstuse käive 19,5 miljonilt ligi 30 miljonile kroonile kuus.

Pärnu piimatoodete kombinaadi ja Tallinna piimatööstuse kokkuleppe kohaselt alustas Tallinna piimatööstuse tütarfirma AS Rävala Piim eelmisel nädalal Pärnumaa piimatootjate lepingute ülevõtmist.

Rävala Piima tegevdirektor Rein Viilu väitis, et kõik senised Pärnu piimatoodete kombinaadi varujad tulevad Tallinna piimatööstusele üle varem kehtinud lepingute alusel. Ta lisas, et hetkel kujundab Rävala Piim ümber piimaringi Pärnumaal.

Äripäeva andmetel hoiab Pärnu piimatoodete kombinaat elu sees teenustöödega Tallinna piimatööstusele.

Pärnus hakatakse lähipäevadel tootma teenustööna Tallinna piimatööstusele hapukoort ja võid lisaks juba varem toodetavale kilepiimale.

Tallinna piimatööstuse arendusdirektor Mare Reiman ütles, et teenustöö tellimine Pärnust ei anna Tallinna piimatööstusele juurde uusi kaubaartikleid, kuid võimaldab suurendada toodangumahtu. Ta väitis, et eelkõige võidab koostööst Pärnu piimatoodete kombinaat.

Käesoleva aasta üheksa kuuga oli Pärnu piimakombinaadi netokäive 137 miljonit krooni ja ettevõtte kahjum kümme miljonit krooni. Tallinna piimatööstuse sama perioodi käive oli 176 miljonit krooni ja esialgne kasum ligi kaks miljonit krooni.

Hetkel kuum