• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank laiendab aktsiakapitali

  Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis sõnas, et pank on kaalunud fondiemissiooni korraldamist, kuna Hansapanga mahud suurenevad ja see pingestab panga kapitali adekvaatsuse näitajaid.
  Mõis leidis, et kuna aktsia hind ei sõltu Eestis mitte ettevõtte majandusnäitajatest, vaid näiteks aastaajast, pole võimalik öelda, kas Hansapanga aktsia hind fondiemissiooni tulemusena langeb.
  Viimati korraldas Eesti pankadest fondiemissiooni Tallinna Pank, kelle aktsia hind langes tehingu järel kaks korda. Analüütikute hinnangul on selline aktsiahinna langus loogiline, kuna teenitav kasum jaguneb suurema aktsiate arvu vahel ja tulu ühe aktsia kohta väheneb. Tavaliselt tõuseb aga aktsia hind pärast fondiemissiooni järel toimunud kukkumist emissioonile eelnenud perioodi tasemele. Seda kinnitab ka Hansapanga fondiemissioon eelmise aasta kevadel.
  Mitu analüütikut on avaldanud arvamust, et Hansapanga plaan korraldada fondiemissioon võib olla ajendatud soovist aktsia nimiväärtuse ja turuhinna vahet suurendamata kasvatada panga turuväärtust.
  Eilsel Hansapanga briifingul kinnitas panga juhatuse liige Indrek Neivelt, et Hansapank soovib hakata aktiivselt tegutsema ka Venemaa turul. Neivelt märkis, et oma suuruselt mahuks Hansapank Venemaa 25 suurema panga hulka.
  Hansapanga nõukogu esimehe Hannes Tamjärve kinnitusel on Hansapank oma tulevikukavu laiendanud. Juhatuse otsusega ei kavatse Hansapank pakkuda enam üksnes finantsteenuseid Balti riikides, vaid soovib hakata suhteid looma ka Venemaa ja Ukraina ettevõtetega.
  Jüri Mõis märkis, et Hansapank kasutab ära ka oma tütarpanga Hansabank-Latvija kontoreid, mis tegutsevad praegu nii Moskvas kui Kiievis. Ta lisas, et Hansapank soovib avada oma esinduse Peterburis.
  Hansapanga üheksa kuu konsolideeritud kasum oli 169 miljonit krooni. Panga aasta kasumiprognoos on 195 miljonit krooni ja konsolideeritud kasumiprognoos 271 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.