• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vähemusvalitsus tuleb

  Siimann ütles vahetult pärast koonderakonna juhatuse koosolekut, et partei loodab keskerakonna ja arengupartei allkirjade maksvusele koostöölepetel koonderakonnaga, teisisõnu hääletuste kooskõlastamisele riigikogus. Ta avaldas lootust, et maarahva ühendus nõustub õhtusel kohtumisel koonderakonna otsusega.
  Me oleme valmis nii vene fraktsiooni poolthäälteks kui ka vastuseisuks, ütles peaminister Tiit Vähi varem. ETA teatel sõnas vene fraktsiooni esimees Sergei Ivanov, et kuueliikmeline fraktsioon jääb Vähi kabineti suhtes konstruktiivsesse opositsiooni. See tähendab, et hääletame vaid nende koalitsiooni ettepanekute poolt, mis arvestavad meie saadikurühma huve, selgitas Ivanov ETA-le.
  Äripäev küsis eile presidendilossi läinud Tiit Vähilt, kas ta läheb Lennart Meri juurde tühjade kätega või on tal põuetaskus nimekiri uue valitsuse ministritega. «Ei, täna ma ei lähe presidendi juurde ministrite nimekirjaga, vaid uue valitsuse kolme variandiga, millest igaühes on kõik ministrikohad kaetud,» ütles Vähi.
  «Ma tahan need variandid presidendiga läbi arutada ja alles pärast seda hakata tegelema paberite ettevalmistamisega,» lisas peaminister. Vähi lubas jätkata läbirääkimisi välisministri portfelli üle Eesti suursaadikuga USAs Toomas Hendrik Ilvesega. «Ilves on väga meeldiv inimene, väga hea diplomaat ja väga hea välispoliitik,» ütles Vähi.
  Äripäevale on teada, et Ilves viibis eile hommikupoolikul president Lennart Meri juures.
  Reformierakonna peasekretär Heiki Kranich kummutas Tiit Vähi väited, et erakond on mõjutanud Toomas Hendrik Ilvest välisministri toolist loobuma. «Välisministri kohale määramine on peaministri ülesanne ja sõltub tema läbirääkimiste oskusest, meie siia ei puutu,» ütles Kranich.
  Üks reformierakonna kõrge tegelane ütles Äripäevale, et ta ei tea midagi ka välisministeeriumi aparaadi vastutöötamisest Vähile või Ilvese määramisele välisministriks.
  Mart Laar väljendas Isamaaliidu nimel hämmastust, et peaminister on süüdistanud erakonda Ilvese santazheerimises. Ilves ei ole Isamaaliidu liige ja me ei saa talle kuidagi survet avaldada, märkis ta.
  Laari sõnul ei ole tema ega teised Isamaaliidu juhid Ilvest isegi näinud, et temaga rääkida. «Mul tekib tunne, et Vähi tahaks Isamaaliitu koalitsiooni saada, aga ei julge seda välja pakkuda,» ütles Laar.
  ETA teatas, et opositsioon loob Vähi valitsusele vastukaaluks varikabinetti. «Arvan, et varikabineti jutud on koonderakonna hirmud,» ütles Heiki Kranich. Tema sõnul pole välistatud, et koonderakond on kuuldused varikabinetist ise lendu lasknud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.