• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pariisi kõnelustel jäid õhupiirid jagamata

  Tüür ütles, et õhupiiri puhul ei ole tegemist mitte riigipiiri, vaid õhuruumiga, kus konkreetne riik peab korraldama lennujuhtimist ja tagama lennundusohutuse.
  Kuna rahvusvaheline tsiviillennunduse assotsiatsioon käsitleb Balti regiooni tervikuna ja Läti ning Leedu pole seni jõudnud omavahel kokkuleppele riikidevahelise õhupiiri märkimise osas, ei kirjutatud lepingule Tüüri sõnul alla.
  Rahvusvaheline tsiviillennunduse assotsiatsioon otsustas Lätile ja Leedule anda veel kaks kuud aega kokkuleppe saavutamiseks. Kui lõunanaabrid omavahel selleks ajaks pole kokkuleppele jõudnud, kirjutatakse Eesti-lepingule alla iseseisvalt, väitis Tüür.
  Lennuliiklusteeninduse keskuse juhataja Jaan Tamm rääkis, et Pariisis üritati täpsustada ka neutraalvete kohal olevat õhupiiri. Tema sõnul on tegemist oluliste asjadega, sest õhupiiri kinnitamisest sõltub konkreetse riigi ülelendudest saadav sissetulek.
  Tamme meelest vaidlevad lätlased ja leedulased hetkel kõige rohkem ilmselt seetõttu, et on kindlaks määramata, kellele kuulub potentsiaalne naftaleiukoht Läänemeres. Enne õhupiiri kindlaksmääramist tuleb kinnitada riigipiir.
  Tamme sõnul ei ole Eestil oma õhuruumi laiendamise osas praegu mingeid ambitsioone. «Me ei kavatse olemasolevatest õhupiiridest loobuda ega midagi juurde krahmata,» kinnitas ta.
  Õhuruumi määramine ühiselt Balti riikide ja Venemaa vahel on Tamme sõnul Venemaa arusaam, mis pärineb NSV Liidu ajast, kui idanaaber võttis Balti riikide õhuruumi õigusjärglasena üle ja püüab seda nüüd rahvusvahelisele tsiviillennunduse assotsiatsioonile üle anda. Tegelikult on neutraalvete kohal olev vastutus juba praegu rahvusvahelisele assotsiatsioonile üle antud ja nüüd tuleb see ära jagada, lausus Tamm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.