12. mai 1997 kell 22:00

Börsil algamas hapukurgihooaeg

Esmaspäev Tallinna väärtpaberibörsil möödus rahulikult. Hansapanga aktsia hind tõusis kauplemispäeva jooksul enam kui krooni võrra, kusjuures kauplemist ilmestasid mõned suurtehingud käibega kuni 5,5 miljonit krooni.

Reedene teade kasumiprognoosi tõstmise kohta kergitas mõnevõrra farmaatsiatehase hinda, samuti tõusid Eesti Näituste aktsiad. Suurimaks kaotajaks oli EMV aktsia (langus 12,5%), mille sulgemishinnaks jäi 700 krooni. Pangasektori aktsiate hinnad püsisid stabiilsena, vaid Ühispank kaotas 2,7%, langedes 51,35 kroonile. Väike langus jätkus vabaturul, kus Eesti Näituste kõrval vaid Norma minimaalset tõusu näitas.

Tehingukäive oli suurim Hansapangal -- ligi 26 miljonit krooni, Hoiupangaga kaubeldi 9,3 miljoni krooni eest, kuna ülejäänud aktsiate tehingumahud jäid tagasihoidlikuks. Börsi ja vaba-turu tehingute kogukäive oli 215 tehingu juures kokku 47 137 968 krooni. Talse tõusis 0,35% kuni 257,58 punktini.

Hetkel kuum