• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inflatsioon USAs aeglustub

  Juba mitmendat päeva jälgivad turud ühe silmaga Euroopa Liitu ja teisega USA kaubandusdefitsiiti Jaapaniga. Nii toimuvad ka dollari kursimuutused kindla suunata. Kuigi Euroopa Liit saavutas esmaspäeval kokkuleppe eelarve stabiilsuse ja tööhõive kohta, vastu ootusi dollari kurss langes.
  Eile toimus kerge nihe turgude tähepanu rõhuasetuses Euroopa Liidult Jaapani--USA kaubandussuhetele. Homme avaldatakse USA väliskaubandusnäitajad. Prognooside järgi suurenes USA kaubandusdefitsiit aprillis 9,6 miljardi dollarini (võrrelduna 8,5 mld dollariga märtsis). Samal päeval peaksid kohtuma enne seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) tippkohtumist USA president Bill Clinton ja Jaapani peaminister, kus tulevad arutusele kahe riigi vahelised kaubandussuhted ja Jaapani väliskaubanduse üha suurenev ülejääk.
  Euroopa turgudel alustas dollar kursiga veidi alla 1,73 marga e 13,84 krooni. Päeva jooksul tõusis USD isegi 1,737 DEMini (umbes 13,90 kroonini). Eile avaldatud maikuu tarbijahinnaindeks kasvas 0,1% võrra oodatud 0,2% asemel. Tööstustoodangu maht suurenes 0,4 protsendi võrra prognoositud 0,2% asemel. Pärastlõunal dollar stabiliseerus ja eile õhtul oli kurss umbes 13,87 krooni.
  Soome marga ja Rootsi krooni kursid olid eile õhtul vastavalt 2,68 ja 1,787 krooni.
  Hansapanga aktsia maksis eile Helsingis 54,50 marka (146,06 krooni). Tehinguid sooritati 4000 aktsiaga. Ühispanga aktsia jäi 20,00 marga (53,60 krooni) tasemele. Omanikku vahetas 7900 aktsiat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.