17. juuni 1997 kell 22:00

Inflatsioon USAs aeglustub

Juba mitmendat päeva jälgivad turud ühe silmaga Euroopa Liitu ja teisega USA kaubandusdefitsiiti Jaapaniga. Nii toimuvad ka dollari kursimuutused kindla suunata. Kuigi Euroopa Liit saavutas esmaspäeval kokkuleppe eelarve stabiilsuse ja tööhõive kohta, vastu ootusi dollari kurss langes.

Eile toimus kerge nihe turgude tähepanu rõhuasetuses Euroopa Liidult Jaapani--USA kaubandussuhetele. Homme avaldatakse USA väliskaubandusnäitajad. Prognooside järgi suurenes USA kaubandusdefitsiit aprillis 9,6 miljardi dollarini (võrrelduna 8,5 mld dollariga märtsis). Samal päeval peaksid kohtuma enne seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) tippkohtumist USA president Bill Clinton ja Jaapani peaminister, kus tulevad arutusele kahe riigi vahelised kaubandussuhted ja Jaapani väliskaubanduse üha suurenev ülejääk.

Euroopa turgudel alustas dollar kursiga veidi alla 1,73 marga e 13,84 krooni. Päeva jooksul tõusis USD isegi 1,737 DEMini (umbes 13,90 kroonini). Eile avaldatud maikuu tarbijahinnaindeks kasvas 0,1% võrra oodatud 0,2% asemel. Tööstustoodangu maht suurenes 0,4 protsendi võrra prognoositud 0,2% asemel. Pärastlõunal dollar stabiliseerus ja eile õhtul oli kurss umbes 13,87 krooni.

Soome marga ja Rootsi krooni kursid olid eile õhtul vastavalt 2,68 ja 1,787 krooni.

Hansapanga aktsia maksis eile Helsingis 54,50 marka (146,06 krooni). Tehinguid sooritati 4000 aktsiaga. Ühispanga aktsia jäi 20,00 marga (53,60 krooni) tasemele. Omanikku vahetas 7900 aktsiat.

Hetkel kuum