Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Ootamatutele külalistele paku booli
Bool päästab hädast ootamatute külaliste puhul, sest selle valmistamine on lihtne ja läheb kiiresti.
Kuna Eestissegi on jõudnud lahjemate jookide buum, on ka bool praegu moes. Kes soovib jooki kangemaks muuta, võib lisada viina. Siin tasub olla ettevaatlik, sest vahuvein neutraliseerib viina maitse ning joogi toime võib valmistada ebameeldiva üllatuse.
Booli valmistamisel tuleb arvestada kolme klaasi jagu jooki ühe inimese kohta. Serveerides jälgi, et igasse klaasi jaguks nii joogi peal kui põhjas hulpivaid puuvilju mõõdukalt. Joogi põhja (puuviljalõigud, kompotipuuviljad, marjad jne) võib eelnevalt valmis segada, kuid kindlasti tuleb seda säilitada külmas. Muidu kaotavad puuviljad hea väljanägemise ja osa maitseomadustest.
Kui soovid lisada boolikaussi jääd, siis kindlasti üks suur kamakas, sest väiksed kuubikud sulavad kiiresti ja lahjendavad jooki liialt.
Efektselt suvine sinine bool:
- sidrunimahla 0,25 liitrit
- Blue Curacao 0,75 liitrit
- kuiv vahuvein 4 pudelit
- põhja kirsid
-peale kooritud kiivitükid (viimasena, sest muidu muutuvad tükid pudruks)
Alkoholivabu boole segatakse mahladest, millele lisatakse vahetult enne serveerimist gaseeritud mineraalvett.
Maitset saab ergutada siirupite ja värskete puuviljadega (maasikad, kirsid). Hapuka booli saab tsitruseliste mahlast, magusa siirupi lisamisel.