• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reformi tulek

  Septembris jõuavad valitsusse seaduseelnõud, mis peavad käivitama uue aasta algusest vabatahtliku pensionikindlustuse. Kavade kohaselt vabastab valitsus tulumaksust 15 protsenti palkadest, kui see raha läheb pensionikindlustuslepingute sõlmimiseks.
  Põgus rehkendus näitab, et potentsiaalne pensionikindlustusse tulev summa on praeguse keskmise palga juures ligi 4,5 miljardit krooni aastas. Arvestades jätkuvat palgatõusu ja ümbrikupalkade osakaalu vähenemist veelgi suurem. Nii suur raha tekitaks kindlustusturul rohkem muret kui rõõmu. Seltsidel ei tuleks enam pead murda klientide, vaid investeerimisvõimaluste otsimisega.
  Tegelikkuses arvestavad kindlustusfirmad, et vaid viis protsenti inimestest tõttab esimese aasta jooksul pensionikindlustusse investeerima. Tuleval aastal võib elukindlustusse lisanduda kuni 225 mln kr, mis tähen-daks turu vähemalt kolmekordset kasvu. Niisugune hüpe peaks jääma enam-vähem talutavuse piiresse.
  Erinevate ekspertide hinnangul võtab vabatahtliku pensionikindlustuse käivitumine poolteist kuni kolm aastat hetkest, mil tulumaksusoodustus kehtima hakkab. Harjumus raha pigem kulutada kui koguda on visa kaduma. Kindlustus on tavakodanikule küllaltki võõras valdkond ja kõik võõras teeb ettevaatlikuks.
  Riik taotleb pensionireformi võimalikult kiiret läbiviimist, kuna solidaarsuspensionide osakaalu vähendamine on kaugemas perspektiivis vältimatu. Reformi peaideoloog Ardo Hansson on korduvalt rõhutanud, et vähemalt tänased 30-aastased peaksid kindlasti arvestama vajadusega oma vanaduspõlv ise kindlustada.
  Et tegemist on kogu ühiskonda puudutava sotsiaalprobleemiga, ootaks senisest rohkem selgitustööd just riigilt. Nii pensionireformi üksikasjade kui rahaturul käitumise kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
McDonald's müüs oma Venemaa söögikohad maha
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.