• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liviko parandas poolaasta tulemust

  Liviko tootmismaht kasvas esimesel poolaastal 7,8 protsenti ja oli kuuel kuul kokku 3,2 miljonit liitrit.
  Liviko turundusdirektor Peeter Pallo ütles esimese kuue kuu tulemusi kommenteerides, et näitajad on prognoosidele vastavad. «Me oleme täiesti rahul esimese poolaasta tulemustega,» lausus ta.
  Poolaastal teenitud kasumi kohta ütles Pallo, et ta ei ole raamatupidamisest selle kohta täpseid andmeid saanud. «Loomulikult olime kasumis. Meile on kasuminumber tähtis,» rääkis ta, lisades, et tõenäoliselt on poolaasta kasumi suurus aasta kasumiplaani graafikus. Aasta alguses prognoosis Liviko aasta kasumiks 39 miljonit krooni.
  Möödunud aastal oli firma käive 512 miljonit ja puhaskasum 24,2 miljonit krooni.
  Liviko turuosa kohta lausus Pallo, et tal ei ole küll kõige viimaseid andmeid, kuid toetudes uuringufirma EMOR kaks kuud vanadele andmetele oli maikuus Livikos toodetud viina turuosa 56% kogu Eesti viinaturust.
  Rääkides aasta teisest poolest ütles Pallo, et suurem turu mõjutaja on kasvav konkurents alkoholiturul.
  Arvestades, et viina müügi kord on endiselt korrastamata ning võltsingud ja illegaalne viin levib ikka veel, ei ole erilist legaalse viina tarbimise kasvu näha, rääkis Pallo.
  «Eks mingi elavnemine on enne jõule, kui külmast ja vihmast tingituna pakivad õllemehed oma pillid kokku ja viinamehed jälle omad välja.»
  Pallo teatas, et Liviko loobus Taani firma Tuborg õlle impordiga ja müügiga tegelemisest. Ettevõtte tegeles õlleäriga 1993. aastast, kuid selle aasta juunis andis firma selle tegevuse üle hulgifirmale Dunker.
  Pallo sõnade kohaselt on õlle import ja müük Liviko põhitegevusest siiski küllalt kauge.
  «Õlleturul konkurentsi ägenemisega, eriti tänavu, leidsime me, et ei ole mõtet sellega tegeleda,» lausus Pallo. Kuigi, lisas ta, oli Liviko Tuborgi õlle maaletoomisega väikeses kasumis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.