• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Räpina emiteerib kuue miljoni eest võlakirju

  Ootsingu sõnul on emissioonist saadava raha eest kõige olulisem renoveerida Räpina polikliinik ja apteek. «Tahame samasse hoonesse paigutada ka haigla, mis asub praegu ajutisel pinnal,» lisas ta.
  Viis aastat tühjana seisnud Räpina endine täitevkomitee ja parteikomitee hoone ehitatakse ümber linnavalitsuse haldushooneks. «Linnavalitsus asub praegu omanikule tagastatavas majas,» lausus Ootsing.
  Linnapea ütles, et Räpina linn emiteerib võlakirju kuueks aastaks intressiga 11,256 protsenti. «Maapanga tingimused emissiooni korraldajana sobisid meile teistest pankadest enam,» rääkis Ootsing. «Loodan, et emissioonilepingule kirjutatakse alla augustis.»
  Ootsingu sõnul on Räpina linn võtnud varem laenu umbes pool miljonit krooni, linnaeelarve tänavune maht on ligi 12 miljonit krooni.
  Ootsing lisas, et Räpina linnavolikogu otsustas võtta ka maailmapangast kaks miljonit krooni energeetikalaenu. Laenu tähtaeg on üksteist aastat ja laenu intress 10 protsenti.
  «Laenu kasutame renoveeritava tervisekeskuse ja haldushoone lokaalkatlamajade ning küttesüsteemi ehitamiseks,» ütles Ootsing.
  Maapanga Põlva kontori juhataja Helle Virt avaldas lootust, et tänu võlakirjade emissioonile muutub panga koostöö Räpina linnaga veelgi paremaks. Virdi andmetel on Maapank emiteerinud Põlvamaal Põlva, Ahja, Kanepi, Räpina ja Mikitamäe valla võlakirju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.