17. august 1997 kell 22:00

Ühispank on endiselt tõusuteel

Kergele aktsiahindade tõusule neljapäeval järgnes tunduvalt tugevam tõus reedel. Kõik börsiindeksid tõusid enam kui 3% ning ka käive oli igati väärikas 160 miljonit krooni. Suure käibe taga oli põhiliselt Hansapank, mille käive oli koguni 76 miljonit. Kõigi pangaaktsiate hinnad tõusid, kuid konkurentsitult ületas teisi Ühispank, mis sulgus 105 kroonil ehk 10,8% kõrgemal. Ühispank ongi pangasektori aktsiate seas hetkel suurima kasvupotentsiaaliga. Suure tõusu tegi taas ka Hoiupank -- +7,1%, sulgemishind 282 krooni. Muud börsinimekirjade aktsiad olid põhiliselt stabiilsed, vaid Norma kasvatas hinda 2,6%.

Need vabaturu aktsiad, millega üldse kaubeldi, reeglina langesid, enim neist Viru Rand mis kaotas üle 3%. Langes ka EVP, koguni 5,5% ning seda suhteliselt tagasihoidliku käibe juures.

Näib, et Tallinna börs tunneb vaid kiireid liikumisi ning stabiilne kauplemine kipub jääma eelmise-suve-juttudesse. Pigem võiks oodata jätkuvalt närvilist, järskude kõikumiste perioodi.

Hetkel kuum