28. august 1997 kell 22:00

Segadus Ühispanga aktsiaga jätkub

Endiselt hoiab Eesti väärtpaberiturgu pinges Ühispanga aktsiaga seonduv -- võimalik siseinfo kasutamine, spekulatsioonid kasumi teemadel ja Ühispanga enda püüd aktsia hinda kergitada. Eile sekkus lõpuks asjasse ka börs, peatades hommikul kauplemise Ühispanga aktsiaga, et nõuda pangalt selgitust ajakirjanduses väljakäidud uue kasumiprognoosi kohta. Tallinna börsi eeskujul peatas kauplemise Ühispanga aktsiaga ka Helsingi börs.

Ometi võiks börsile taas ette heita aeglast reageerimist. Kui informatsioon ca 300 mln kroonisest kasumist liikus turuosaliste seas juba mõnda aega, otsustas väikeinvestorit «kaitsev» börs reageerida alles siis, kui Äripäev avalikustas suuremate tegijate seas liikunud informatsiooni ka väikeinvestoritele.

Pärastlõunal avaldatud Ühispanga kommentaaris kinnitas pank, et uus prognoos tuleb vahemikus 300--330 mln kr. Börs taastas seejärel kauplemise ja aktsia hind sööstis 10 minutiga 145-lt 163--165 kroonile. Päeva lõpetas Ühispanga aktsia 156 krooni tasemel (+14,3%).

Hetkel kuum