• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Segadus Ühispanga aktsiaga jätkub

  Endiselt hoiab Eesti väärtpaberiturgu pinges Ühispanga aktsiaga seonduv -- võimalik siseinfo kasutamine, spekulatsioonid kasumi teemadel ja Ühispanga enda püüd aktsia hinda kergitada. Eile sekkus lõpuks asjasse ka börs, peatades hommikul kauplemise Ühispanga aktsiaga, et nõuda pangalt selgitust ajakirjanduses väljakäidud uue kasumiprognoosi kohta. Tallinna börsi eeskujul peatas kauplemise Ühispanga aktsiaga ka Helsingi börs.
  Ometi võiks börsile taas ette heita aeglast reageerimist. Kui informatsioon ca 300 mln kroonisest kasumist liikus turuosaliste seas juba mõnda aega, otsustas väikeinvestorit «kaitsev» börs reageerida alles siis, kui Äripäev avalikustas suuremate tegijate seas liikunud informatsiooni ka väikeinvestoritele.
  Pärastlõunal avaldatud Ühispanga kommentaaris kinnitas pank, et uus prognoos tuleb vahemikus 300--330 mln kr. Börs taastas seejärel kauplemise ja aktsia hind sööstis 10 minutiga 145-lt 163--165 kroonile. Päeva lõpetas Ühispanga aktsia 156 krooni tasemel (+14,3%).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.