• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mida võiks teada, et vältida probleeme arvetega

  Õigeaegselt maksmata arved võivad viia telefoni väljalülitamiseni või liitumislepingu ühepoolse lõpetamiseni. Sellepärast on kasulik teada, millal on vaja telefoniarved tasuda ja mis ootab ees siis, kui maksmisega hiljaks jääda.
  - Liitumistasu tuleb tasuda telefoniettevõttega liitumislepingu sõlmimisel, abonenttasu arveldusperioodi võrra ette ja muud maksed arveldusperioodile järgneva kuu jooksul. Arve tasumise aeg peab olema vähemalt 15 kalendripäeva ja arve tuleb tasuda arvel näidatud kuupäevaks ehk maksetähtajaks.
  - Eesti Posti allasutustesse ja pankadesse maksmisel tuleb varuda lisaaega summa Eesti Telefoni kontole jõudmiseks. Sidefirma teeninduskeskustesse makstes aga on laekumine kohe nähtav ja tänu firma uuele arveldussüsteemile, mis lõplikult juuni lõpus tööle hakkab, ka üle terve vabariigi jälgitav.
  - Kui abonent ei ole telefoniettevõttele arvet tasunud määratud tähtajaks, informeeritakse abonenti võlgnevusest telefoni teel. Kui see ei ole võimalik, saadetakse kirjalik meeldetuletus.
  - Kui abonent vaidlustab temale esitatud arve õigsuse, siis lahendatakse vaidlus poolte kokkuleppel või tsiviilõiguslike vaidluste lahendamise üldises korras. Kui abonent vaidlustab arve õigsuse enne maksetähtaja saabumist, saab ta tasuda maksetähtajaks arve tema poolt aktsepteeritud ulatuses. Hiljem ei ole ta vabastatud tähtajaks arve täies ulatuses tasumisest.
  - Telefoniettevõttel on õigus telefon välja lülitada, kui abonent ei ole tasunud telefoniarvet 15 kalendripäeva jooksul maksetähtajast alates. Kui võlgnevus pole hüvitatud hiljemalt 25. päevaks pärast maksetähtaega, lülitatakse telefon välja. Väljalülitamisest ühe kuu möödudes võib telefoniettevõte lõpetada ühepoolselt lepingu. Väljalülitamisest ühe kuu möödudes võetakse telefon maha. Pärast telefoni mahavõtmist saadetakse abonendile viimane pretensioon ja kui võlgnevus jääb tasumata viimases pretensioonis nimetatud kuupäevaks, esitatakse materjalid kohtusse.
  - Pärast väljalülitamist võla tasudes saab telefonikasutaja uuesti rääkida, kui on maksnud 90kroonise tagasilülitamistasu. Kui telefon on maha võetud, tuleb uuesti tasuda liitumistasu ja telefon paigaldatakse üldise järjekorra alusel.
  - Kui võlgnik palub pikendada maksmise tähtaega, otsustab teenindusüksuse juhataja selle võimaldamise. Üldjuhul võimaldatakse maksmise tähtaja pikendust kuni kuus kuud. Sellisel juhul sõlmitakse kirjalik kokkulepe, milles näidatakse ära tasumise lõpptähtaeg ja maksegraafik. Telefon jääb väljalülitatuks kuni võla tasumise pikendatud tähtajani.
  - Telefoniettevõte taastab väljalülitatud telefoni töö pärast väljalülitamise põhjuste likvideerimist ja sisselülitamismakse tasumist kahe tööpäeva jooksul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi