• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Abilinnapea ametilähetusest Hispaaniasse

  Ajakirjanduses on kajastamist leidnud, et abilinnapea Metsamaa viibis linna esindajana 11.--18. oktoobrini Hispaanias, olles samal ajal ka iseenda erafirma esindaja. Leian, et selline info on olnud tendentslik ja võlgnen avalikkusele selgituse.
  Viibisin tõepoolest eelmisel nädalal Hispaanias Eesti turismifirmade liidu sügiskoosolekul, kuna olen üks selle liidu asutajatest ja nii liidu juhatuse kui ka volikogu liige.
  Eesti turismifirmade liidu töö ei ole minu isiklik asi, vaid 73 turisminduses tegutseva firma tuleviku suunamine ja nende tegevuse koordineerimine. Liidul on aastas kaks nõupidamist.
  Üks neist toimub välismaal, teine Eestis. Tänavuse Hispaanias toimunud välisnõupidamise eesmärgiks oli tutvustada Eestit Hispaanias, tutvuda sealsete turismifirmade tööga, samuti populariseerida messi Tourest ja arutada turismitoodetele ja -teenustele peatselt kehtestatavat eeskirja (nõudeid).
  Viimase normistiku tähtsust ei tohiks alahinnata, kuna see reguleerib tarbija ja teenuse pakkuja suhteid, lähtudes rahvusvahelistest nõuetest ja tarbijakaitse põhimõtetest. Loomulikult tehti traditsiooniliselt kokkuvõtteid ka aasta turismihooajast.
  Turisminduse arendamine ja Tallinna kui Eesti peamise turismiobjekti tutvustamine välismaailmale on olnud nii praeguse kui ka eelmiste linnavalitsuste prioriteete.
  Seetõttu on tavaks kujunenud, et turismifirmade liidu koosolekutel välismaal osaleb ka Tallinna linna esindaja. Varasemal kolmel aastal on pealinna esindanud linnasekretär Toomas Sepp.
  Pidasime nõu ja leidsime, et oleks mõttetu saata sel aastal erandina kaks linnavalitsuse liiget Tallinna esindama. Lähtusime otstarbekuse põhimõttest ja leidsime olevat igati asjakohane, kui linna esindab turismindust tundev abilinnapea. Seekordsel välisreisil on Tallinnale eriline tähtsus, kuna järgmisel aastal möödub 750 aastat Tallinna poolt Lübecki linnaõiguse ülevõtmisest ja linn on kavandanud rohkesti üritusi, mis Eesti pealinna välismaalastele tutvustavad.
  Tallinna kui ühe Eesti peamise turismiobjekti arengukava tutvustamine laiemalt on tulevikku suunatud tegevus, mis ajapikku ennast kindlasti ära tasub.
  On tõsiasi, et enamik meie seniseid kontakte nii riiklikul kui ühiskondlikul tasandil on seotud Põhjamaade ja Kesk-Euroopaga, eelkõige Saksamaaga.
  Lääne-Euroopa maades võib veel praegugi kohata inimesi, kes pole kuigi palju kuulnud Eestist ega Balti riikidest. Turismivahetus Hispaaniaga on eestlasele aga vägagi ahvatlev tulevikuperspektiiv. Ainuüksi Kataloonias võeti eelmisel aastal vastu 17 miljonit turisti. Tallinnal ja kogu Eestil on nendest kogemustest nii mõndagi õppida.
  Meie eesmärgiks peab olema senisest rohkem reklaamida enda kultuuri ja teha väiksem panus Eesti kui odava kaubaturismi maa mainele. Nendest kavadest oligi kantud minu Hispaania reis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.