• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Estiko. Vastavalt noteerimiskomisjoni 28. oktoobri otsusele on alates teisipäevast, 4. oktoobrist, ASi Estiko 2 988 080 E-aktsiat noteeritud Tallinna väärtpaberibörsi lisanimekirjas.
  - Hüvitusfond. Vastavalt noteerimiskomisjoni 28. oktoobri otsusele on alates teisipäevast, 4. oktoobrist, Hüvitusfondi 460 000 IX seeria obligatsiooni noteeritud Tallinna väärtpaberibörsi võlakirjade nimekirjas.
  - Hoiupank. Vastavalt noteerimiskomisjoni 28. oktoobri otsusele on Eesti Hoiupanga ASi 3 000 000 emiteeritud aktsiat noteeritud Tallinna väärtpaberibörsi põhinimekirjas alates kuupäevast, mil need kantakse EVK kontodele.
  - Erastamisagentuur. Eesti erastamisagentuur paneb lähipäevil avalikult EVPde eest müüki 44% Liviko ja sama palju EMEXi aktsiaid. Kolmapäeval kinnitas EEA mõlema ettevõtte aktsiamüügi tingimused, ütles EEA nõukogu esimees, majandusminister Jaak Leimann.
  - Hoiupank. Investorid märkisid Hoiupanga 3 miljoni uue aktsia emissiooni panga teatel täis. Huvi Hoiupanga emissiooni vastu oli elav, eriti Lääne-Euroopa suurinvestorite poolt, ütles Hoiupanga juhatuse liige Aare Kilp BNSile. Kokku oli märkijaid üle 650.
  - Hüvitusfond. Hüvitusfond kuulutas kolmapäeval välja X seeria obligatsioonide emissiooni mahus 25 mln kr. Tavalisest väiksema mahu tingis hetke turusituatsioon, mis pole eriti soodne. Viimase kuu jooksul on Eesti väärtpaberiturul valitsenud terav rahapuudus. X seeria obligatsioonide intress on sarnaselt IX seeriaga kolme kuu Talibor pluss 1,5%. Emissiooni märkimine toimub 12. novembrist 10. detsembrini. 100kroonise nominaaliga obligatsioonide kestvus on kolm aastat, mis on vähem kui eelmistel seeriatel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.