• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene turg on ebastabiilne

  Läti börsil käivitus täna osade aktsiate pidevkauplemise süsteem, mis infokanalites on paraja segaduse tekitanud. Börsil see midagi olulist ei muutnud ning aktsiate hinnad muutusid vähe. Börsiindeks kerkis karvavõrra, hoolimata sellest, et põhinimekirjas neli aktsiat seitsmest langesid. Langejate hulgas oli ka Unibanka, mis oli ühtlasi päeva aktiivseim. Ilmselt on investorid möödunud kriisi järel jätkuvalt ettevaatlikud, samuti pole turul hetkel olulist ning turgu liikumapanevat infot. Uue kauplemissüsteemi suhtes olid maaklerid siiski äärmiselt optimistlikud, kuna see parandab likviidsust.
  Investorid Leedu börsil jäid esmaspäeval passiivseks. Kriis on möödas, kuid ebaselgus turu edasise suuna suhtes püsib ning see hoiab enamiku investoreid turust eemal. Põhinimekirjas olulisi hinnamuutusi polnud ning maaklerite sõnul on hinnatase normaalne. A-nimekiri langes mõnevõrra. Suurimat huvi äratasid suured börsivälised tehingud Klaipeda Nafta aktsiatega, mille käigus vahetas omanikku ligi 3% firma aktsiatest.
  Vene RTS-indeks tõusis esmaspäeval 4,4%. Äärmiselt napp käive näitab aga, et investorid jäid tõusu suhtes skeptiliseks. Tõusu taga oli põhiliselt suurte lääne turgude, samuti Aasia arvestatav tugevnemine. Aktiivseimateks ostjateks olid Vene investorid ning lääne institutsioonid jäid toimuvast põhiliselt kõrvale. Välisinvestoreid teeb jätkuvalt murelikuks suure osa aktsiate müük Vene investoritele, mis tähendab viletsa settlement-süsteemi tõttu suurt riski. Seetõttu pole välisinvestorite aktiivsust ette näha enne kui järgmisel nädalal.
  Maailma turgude parem tervis esmaspäeval mõjus soodsalt ka USAs. Hongkongi börsi ning Euroopa turgude tõusu toel kerkis Dow lõunaks ligi 170 punkti, ületades 7600 punkti piiri. Ka laiemal turul ning Nasdaqi süsteemis toimus hindade tõus. Nasdaq läbis 1600 punkti piiri ning kauples lõuna aegu 1620 punkti juures.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.