• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raske ligipääsetavus sundis looma pretsedenti

  Asukoht:- Rävala pst 5
  Tellija:- AS Drasen
  Peatöövõtja:- Eesti Ehitus
  Suuremad alltöövõtjad:- Roksal, Clik, Aqua
  Tööde kestus:- mai 1997 -- november 1997
  Ehitusmaksumus:- ca- 50 miljonit krooni
  Mahutavus:- 600 autot
  Hoiupanga peahoone taha ehitatud parkimismaja ehitusel kasutati pretsenditut ehitustehnoloogiat. Esmakordselt valmis parkimismaja järelpingutatud betoonist.
  Parkimismaja vundamendi rajamist alustati koos pangahoone vundamendi ehitusega novembris. Ka maja ehitus pidi algama juba veebruaris. Projekt tehti aga ümber ja muudeti materjali valikut ning hoone karbi ehitust alustati alles mais.
  Esialgse projekti järgi pidi parkimismaja ehitatama monteeritavatest elementidest. Plaanist loobuti. Raskused oleks tulenenud halvast juurdepääsust ehitusplatsile (ainult ühest küljest). Samuti kaheldi monteeritud elementidest avatud hoone veepidavuses. Kardeti läbitilkumist liitekohtadest.
  Eesti Ehituse projektijuhi Arvo Kirotuse ütlusel otsustati pretsedendi kasuks ehitada parkimismaja esmakordselt järelpingutatud betoonist. Monoliitvalu teostati vahelael ja seejärel pandi sinna sisse pingutatud trossid. Taolise tehnoloogia kasutamisega muutus ehitus mõnevõrra odavamaks, kadus risk konstruktsiooni veepidavuse osas ja vahelaed said poole õhemad. Esialgse projekti järgi oleks vahelagi koosnenud 40 cm õõnespaneelist ja 10 cm betoonkihist. Järelpingutatud betooni puhul on vahelae paksus vaid 15 cm.
  Keldri ja kuue korrusega parkimismaja on avatud seintega. Seinast sisse ronida siiski ei saa, kuna maja katab võrkelement.
  Astlanda auku planeeritud kolmest hoonest ootab ehitusjärge veel vaid Astlanda hotell ise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.