• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene väljavaated pessimistlikud

  Läti börs oli esmaspäeval riiklike pühade puhul suletud.
  Leedu börs jätkas ilma kindla suunata liikumist ka uue nädala alguses. Maaklerite sõnul tuli ka eile 70% pakkumistest Eesti investoritelt. Põhinimekirjas tõusid mõlemad suurpangad, Hermis koguni 2,5%. Kolmas põhinimekirja suurtegija Rokiskio Suris langes seevastu 52,9 litilt 51-le. Hermis tegi ka ligi kolmandiku börsisüsteemi käibest. A-nimekiri langes kokkuvõttes veidi, energeetikaaktsiad liikusid sealjuures eri suundades. Leedu Energia oli suuremate langejate hulgas, kuna Leedu Gaas mõnevõrra tõusis. Nädalaks võib ennustada 1--2% tõusu eeldusel, et uus langus Tallinnas järjekordset müügilainet ei vallanda.
  Vene turg langes esmaspäeval taas ning mitmete analüütikute arvates oli üks põhjustest nädalavahetusel kerkinud skandaal T?ubaisi ümber.
  Samuti mõjutas hindu reedene tugev langus Vene ADRide hindades, mis kajastus nüüd ka «päris» aktsiate hindades. Nõrk turg ei suutnud kuigivõrd reageerida ka headele uudistele Kaug-Idast. Maaklerid ennustavad väheaktiivset kauplemist ning välisinvestorite huvipuudust täna ja edaspidi kuni poliitiliste probleemide lahenemiseni. Praegu käib omamoodi mäng kohalike ja lääne investorite vahel -- kohalikud üritavad hindu kergitada, välisinvestorid, aga müüa võimalikult soodsa hinnaga. Esineb ka väga pessimistlikke prognoose. Kui praegu on hinnad kevadisel tasemel, siis ei ole võimatu, et aasta lõpuks langevad need aasta alguse tasemele.
  USA väärtpaberiturgudel põhjustas ligi 8% tõus Tokio börsil tugeva avamishüppe. Dow kauples lõuna ajal juba enam kui 100 punkti ülalpool reedest sulgemistaset, kuid ligi 20 punkti madalamal hommikusest tipptasemest. Tõusu vedasid pangad ja volatiilne arvutitootjate grupp. Viimane oli tugev ka Nasdaqil, mis kauples 25 punkti kõrgemal reedesest sulgemistasemest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.