• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene väljavaated pessimistlikud

  Läti börs oli esmaspäeval riiklike pühade puhul suletud.
  Leedu börs jätkas ilma kindla suunata liikumist ka uue nädala alguses. Maaklerite sõnul tuli ka eile 70% pakkumistest Eesti investoritelt. Põhinimekirjas tõusid mõlemad suurpangad, Hermis koguni 2,5%. Kolmas põhinimekirja suurtegija Rokiskio Suris langes seevastu 52,9 litilt 51-le. Hermis tegi ka ligi kolmandiku börsisüsteemi käibest. A-nimekiri langes kokkuvõttes veidi, energeetikaaktsiad liikusid sealjuures eri suundades. Leedu Energia oli suuremate langejate hulgas, kuna Leedu Gaas mõnevõrra tõusis. Nädalaks võib ennustada 1--2% tõusu eeldusel, et uus langus Tallinnas järjekordset müügilainet ei vallanda.
  Vene turg langes esmaspäeval taas ning mitmete analüütikute arvates oli üks põhjustest nädalavahetusel kerkinud skandaal T?ubaisi ümber.
  Samuti mõjutas hindu reedene tugev langus Vene ADRide hindades, mis kajastus nüüd ka «päris» aktsiate hindades. Nõrk turg ei suutnud kuigivõrd reageerida ka headele uudistele Kaug-Idast. Maaklerid ennustavad väheaktiivset kauplemist ning välisinvestorite huvipuudust täna ja edaspidi kuni poliitiliste probleemide lahenemiseni. Praegu käib omamoodi mäng kohalike ja lääne investorite vahel -- kohalikud üritavad hindu kergitada, välisinvestorid, aga müüa võimalikult soodsa hinnaga. Esineb ka väga pessimistlikke prognoose. Kui praegu on hinnad kevadisel tasemel, siis ei ole võimatu, et aasta lõpuks langevad need aasta alguse tasemele.
  USA väärtpaberiturgudel põhjustas ligi 8% tõus Tokio börsil tugeva avamishüppe. Dow kauples lõuna ajal juba enam kui 100 punkti ülalpool reedest sulgemistaset, kuid ligi 20 punkti madalamal hommikusest tipptasemest. Tõusu vedasid pangad ja volatiilne arvutitootjate grupp. Viimane oli tugev ka Nasdaqil, mis kauples 25 punkti kõrgemal reedesest sulgemistasemest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Algas Arco Vara aktsiate märkimine
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Eesti ükssarvikute asutajad: peagi on Eestis 15 miljardifirmat
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.