• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hinnahüpe Vene turul

  Läti börs oli teisipäeval riigipühade puhul suletud.
  Leedu börsil hinnad teisipäeval praktiliselt ei muutunud. Põhinimekirja Litin-indeks liikus mõne punkti madalamale ning maaklerid olid kiired panema seda Eesti investorite müügisurve ning regiooni üldise nõrkuse arvele. Börsisüsteemi käive oli suur, lähenedes 2 miljonile litile, kuid tervelt 1,2 miljonit sellest langes Kedainiai suhkruvabriku arvele, mis tegi haruldaselt suure käibe. Turu edasist käitumist mõjutab lisaks Eesti sündmustele ka Poola ja Ungari börside taastumine eelmise nädala järskudest langustest.
  Vene turg murdis teisipäeval ligi kaks nädalat kestnud ränga languse ning RTS-indeks jäi päeva lõpuks üle 6% positiivsele pinnale. Investoreid rõõmustas teade Lukoili ja Royal Dutch/Shelli jõudude ühendamisest Rosnefti erastamiseks, mis võib kogu energeetikasektori senisest tunduvalt atraktiivsemaks muuta. Muidugi aitas tõusule kaasa ka USA turgude hea minek esmaspäeval. Ostjateks turul olid põhiliselt välisinvestorid, mis võib tähendada langustrendi murdmist, ehkki enamik kohalikke maaklereid nägid piisavalt müüjaid ootel iga arvestatava tõusu kiireks summutamiseks.
  USA väärtpaberiturge mõjutas esmaspäeval enim teade ligi 8% tõusust Jaapani turul, mis omakorda tulenes investorite veendumusest, et valitsus võtab samme varisemisohus pankade toetamiseks. Samuti rõõmustas USA investoreid uudis oktoobri tööstustoodangu oodatust veidi madalamast tasemest, mis näitab senise «kuldlokilise majanduse» jätku. Ka pingelangus Iraagis koos nafta hinna kukkumisega läks heade uudiste kirja. Dow tõusis 125 punkti ehk 1,7% ning veidi enam, 2% ringis tõusid ka teised põhilised turuindeksid. Nasdaq kerkis 30,6 punkti 1614,11ni ning tehnoloogiaaktsiad kuulusid selgelt päeva menupakkumiste hulka. Hetkel tundub halbade uudiste spiraal olema lõppu jõudnud ning enamik investoreid loodab kõige paremat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.