• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hinnahüpe Vene turul

  Läti börs oli teisipäeval riigipühade puhul suletud.
  Leedu börsil hinnad teisipäeval praktiliselt ei muutunud. Põhinimekirja Litin-indeks liikus mõne punkti madalamale ning maaklerid olid kiired panema seda Eesti investorite müügisurve ning regiooni üldise nõrkuse arvele. Börsisüsteemi käive oli suur, lähenedes 2 miljonile litile, kuid tervelt 1,2 miljonit sellest langes Kedainiai suhkruvabriku arvele, mis tegi haruldaselt suure käibe. Turu edasist käitumist mõjutab lisaks Eesti sündmustele ka Poola ja Ungari börside taastumine eelmise nädala järskudest langustest.
  Vene turg murdis teisipäeval ligi kaks nädalat kestnud ränga languse ning RTS-indeks jäi päeva lõpuks üle 6% positiivsele pinnale. Investoreid rõõmustas teade Lukoili ja Royal Dutch/Shelli jõudude ühendamisest Rosnefti erastamiseks, mis võib kogu energeetikasektori senisest tunduvalt atraktiivsemaks muuta. Muidugi aitas tõusule kaasa ka USA turgude hea minek esmaspäeval. Ostjateks turul olid põhiliselt välisinvestorid, mis võib tähendada langustrendi murdmist, ehkki enamik kohalikke maaklereid nägid piisavalt müüjaid ootel iga arvestatava tõusu kiireks summutamiseks.
  USA väärtpaberiturge mõjutas esmaspäeval enim teade ligi 8% tõusust Jaapani turul, mis omakorda tulenes investorite veendumusest, et valitsus võtab samme varisemisohus pankade toetamiseks. Samuti rõõmustas USA investoreid uudis oktoobri tööstustoodangu oodatust veidi madalamast tasemest, mis näitab senise «kuldlokilise majanduse» jätku. Ka pingelangus Iraagis koos nafta hinna kukkumisega läks heade uudiste kirja. Dow tõusis 125 punkti ehk 1,7% ning veidi enam, 2% ringis tõusid ka teised põhilised turuindeksid. Nasdaq kerkis 30,6 punkti 1614,11ni ning tehnoloogiaaktsiad kuulusid selgelt päeva menupakkumiste hulka. Hetkel tundub halbade uudiste spiraal olema lõppu jõudnud ning enamik investoreid loodab kõige paremat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.