• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisturud kukuvad taas

  Hinnalangus Riia börsil kiirenes neljapäeval ning Rietumu koguturuindeks langes veidi üle protsendi 142,87 punktini. Börsikäive suurenes pisut, kuid jäi parematele päevadele kõvasti alla. Aktiivseim oli Daugavpilsi mootoriketitehas, mis santiimi võrra langes. Turuliider Unibanka püsis muutumatuna nii Riias kui Londonis. Maaklerid kinnitavad, et hindade langus on pigem tingitud turu nõrkusest kui ettevõtete fundamentaalnäitajatest.
  Vilniuse börs jätkas kauplemist talveuniselt. Käive oli tagasihoidlik ning hinnad muutusid vähe. Põhinimekirja aktsiatest langes Hermis, A-nimekirjas tegi taas ilma KLASCO, mis oli päeva suurim tõusja tänu kuulujutule, et väärtpaberi- ja börsikomisjon lükkab tagasi firma taotluse aktsiate uusemissiooni korraldamiseks.
  Rahvusvaheliste turgude langus ja hirm halbade uudiste ees Lõuna-Koreast viisid Vene aktsiate hinnad taas järsult alla. Ka Jeltsini terviseprobleemid häirisid paljusid, siiski domineerimata. Ühe maakleri arvates pole turul lähema 10 päeva jooksul tõusuvõimalust, v.a kui Jeltsin tööle naaseb. Kauplemiskäive oli tugev 72 miljonit dollarit ning RTS-indeks langes 8,1%. Viimastel päevadel on hindu kujundanud põhiliselt maaklerid ise ning kliendiorderid pole mänginud suurt rolli. Selle trendi muutumine, samuti välisinvestorite müügisurve võib viia aktsiahinnad taas vabalangemisse.
  Kolmapäev USA börsidel sai kolmanda prominentse ohvri kahe päeva jooksul. USA suuremaid panku, J.P.Morgan teatas, et ebastabiilsus rahvusvahelistel finantsturgudel on avaldanud negatiivset mõju tema neljanda kvartali kasumile. Investorite reaktsioon oli lihtne -- müü esimesena, küsimused pärastpoole. Analüütikute arvates muudab turu säärastele uudistele tundlikumaks eelmise nädala võimas tõus. Dow langes taas alla 8000 punkti piiri, Nasdaqi koondindeks kukkus aga 24 punkti, 1596,61 punktini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.