• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapan üllatas jõuliselt

  Jaapan üllatas eile valuutaturgusid ootamatu tulumaksumäära alandamisega ning Jaapani keskpanga otsese interventsiooniga. Valitsus otsustas tulumaksu alandamise kogusummas kaks triljonit jeeni lülitada majandustegevuse stimuleerimise paketti. Jaapanlaste kogu maksukoormus väheneb rahandusminister Hiroshi Mitzusuka sõnul üle viie triljoni jeeni. Reaktsioonina järgnenud dollari tugevale müügisurvele lisas hoogu Jaapani keskpank, kes esimest korda viimase viie aasta jooksul sekkus turule, viies dollari kursi alla viimase kolme ja poole nädala madalaimale tasemele 125,80 USD/JPY. Seega langes dollari kurss jeeni suhtes võrreldes teisipäevaga peaaegu nelja protsendi võrra. Analüütikute arvates on Jaapani abipaketi väärtus isegi rohkem emotsionaalset kui majanduslikku laadi. Viimase efekt annab tulemusi (kui annab) alles mõne aja pärast. ?okiteraapia oli vähemalt lühiajalises perspektiivis erakordselt mõjus.
  Nüüd, kus Jaapani Pank tegi otsa lahti interventsiooniga, jääb maaklereid-diilereid vaevama küsimus, kas on tulemas ka järglane. Ka peaminister Mitsuszuka andis mõista, et eilne sekkumine ei pruugi jääda viimaseks.
  Jeen vedas dollari kursi alla ka Saksa marga suhtes. Teisipäeva õhtul 1,7832 DEMiga lõpetanud USD langes eile üle kahe penni 1,7601 margani. Pärastlõunal USA turgude avanedes dollar siiski tugevnes ning eile õhtul oli kursiks juba 1,7710 marka ehk 14,168 krooni. USA Föderaalreservide vabaturukomitee jättis, nagu võiski arvata, lühiajalised intressimäärad muutmata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Elmo aktsiaid hakkas suures koguses müüma ka ettevõtte tegevjuht
Lisaks Elmo Rendi asutajale ja nõukogu liikmele Enn Laansoole on ettevõtte aktsiat nüüd suures koguses müümas ka tegevjuht Julia Nekrassova, selgub börsiteatest ja Finantsinspektsiooni andmetest.
Lisaks Elmo Rendi asutajale ja nõukogu liikmele Enn Laansoole on ettevõtte aktsiat nüüd suures koguses müümas ka tegevjuht Julia Nekrassova, selgub börsiteatest ja Finantsinspektsiooni andmetest.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.