Wall Street on närviline

13. jaanuar 1998, 00:00

Jätkuv langus Kagu-Aasia finantsturgudel on tõmmanud alla Ühendriikide aktsiate hinnad ning Dow Jonesi indeks lõpetas nädala 222,2punktilise ehk 2,85protsendilise kukkumisega. Kokku on Dow aasta kuue esimese kauplemispäevaga kaotanud peaaegu 330 punkti ehk üle 4%. Tegemist on Dow rängima langusega pärast 554punktilist nõrgenemist 27. oktoobril ning kõigi aegade arvestuses oli see indeksi neljas kukkumine.

Analüütikuid teeb murelikuks see, et Aasia kriis võib hakata pärssima majanduskasvu ka Ühendriikides ning et rahutus hakkab mõjutama firmade tulemusi. Näiteks hoiatused, et firmade majandustehingud Aasias halvenevad, kahandasid paari päevaga arvutifirma Oracle börsiväärtust kolmandiku võrra ja tema konkurendi Adaptec börsiväärtust 40% võrra.

Analüütikute sõnul on jaanuar tavaliselt kindel kuu, millele on iseloomulik kapitali suur juurdevool ning kursside tõus. Viimati oli jaanuaris börsilangus kaheksa aastat tagasi.

Ehkki jaanuari lõpuni on veel mitu nädalat, ei ennusta miski kiiret muutust, sest Aasia probleeme paari nädalaga ei lahenda. Kuigi börs võib nädala algul veidi tõusta, on lähinädalate arengusuund selgelt langev. Turg ootab esialgu ära firmade kvartaliaruanded, enne kui julgeb midagi ette võtta. DI-BNS-ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing