3. veebruar 1998 kell 22:00

Luukas pöörab ettevõtjate ühenduse Euroopa poole

Luukas teeb suurettevõtjate assotsiatsiooni juhatusele ettepaneku alustada energilist lobby-tööd Euroopa Liiduga ja muuta organisatsiooni mainet.

«Assotsiatsioonil on kujunenud Venemaa suhteid eelistava organisatsiooni maine, kuid Eesti majanduskliima saab positiivselt areneda vaid tasakaalustatud suhetes Euroopa ja Venemaaga,» sõnas Luukas.

Luukas väitis, et Eestis on suurettevõtjate assotsiatsiooni, väikeettevõtjate assotsiatsiooni, tööandjate keskliidu ja kaubandus-tööstuskoja näol kujunenud tugev äriringkondi esindavate organisatsioonide võrk, kelle seisukohtadega arvestamine tuleb Eestile läbirääkimistel Euroopa Liiduga kasuks.

Luukas ootab assotsiatsiooni kaasamist Euroopa Liiduga läbirääkimisi pidava valitsusdelegatsiooni töösse.

Suurettevõtjate assotsiatsiooni liikmed loodavad märtsis toimuvalt Venemaa peaministri Viktor T?ernomõrdini ja Eesti peaministri Mart Siimanni kohtumiselt riikidevahelist kaubavahetust takistavate topelttollide kaotamist ja algatust majanduskoostöö baaslepingute sõlmimiseks.

«Peale Eesti on vist vaid üks Aafrika riik, kelle suhtes rakendab Venemaa topelttolle,» ütles Luukas.

Ka Venemaal hakkavad majanduslikud kaalutlused poliitilistest eelistustest tähtsamaks muutuma, sest riikidevahelised jahedad suhted kahjustavad nii Eesti kui Leningradi ja Pihkva oblasti majanduslikku arengut, ütles Luukas.

Eesti suurettevõtjate assotsiatsiooni juhatusse kuuluvad Hansapanga nõukogu esimees Hannes Tamjärv, ASi Norma nõukogu esimees Jüri Käo, ASi Baltika juhatuse esimees Meelis Milder, ASi EMV juhatuse esimees Algerd Andruskevit?us, ASi ETFC Grupp nõukogu esimees Tiit Kõuhkna, RE Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk ja ASi Eesti Gaas juhatuse esimees Aarne Saar.

Hetkel kuum