Kiviter taotleb põlevkivi kaeveluba

12. veebruar 1998, 00:00

AS Kiviter taotleb põlevkivi kaevandamisluba. Selle saamisel kavatseb ettevõte korraldada võimalike kaevandajate leidmise konkursi, rekultiveerimise kogemused on ettevõttel olemas.

Kiviteri eesmärk pole tingimata kaevandust omada, vaid pigem ASiga Eesti Põlevkivi (EP) koostööd teha: osaleda EP tütar- või sidusettevõttes ja investeerida ühiselt, rääkis Kiviteri tehnikadirektor Ivar Rooks Põhjarannikule. Võimalike kaevandamislademetena peab Kiviter silmas ettevõtte lähedal asuvaid kaevandamispiirkondi, ütles Rooks.

Kaevandamisloa andmisel Vanakülla peaks valitsus eelistama EP-le Kiviteri, et luua normaalne turusituatsioon, kus valdav oleks tarbija, mitte tootja tahe, nentis Rooks. Seni pole Kiviteril õnnestunud koostöö EPga viimase kehtestatud lühikeste maksetähtaegade ja tootmist segavate puhkepäevade tõttu

Kaeveluba võimaldaks Kiviteril veidigi pidurdada põlevkivi hinna tõusu, mis võib põlevkivikeemia tootmise muuta ebarentaabliks, väitis Rooks. ETA

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing