WTO-kõnelused võtavad hoogu

20. märts 1998, 00:00

Venemaa ja maailma kaubandusorganisatsiooni (WTO) neli aastat kestnud kõnelused on jõudnud intensiivsemasse faasi, praegu on vaatluse all imporditariifid.

Esimene asepeaminister Anatoli T?ubais teatas, et Venemaa on üle andnud vastused mitmele tuhandele kaubandusorganisatsiooni esitatud küsimusele. Venemaa on teinud ettepaneku enam kui 10 000 kaubaartikli imporditariifide osas ning algamas on läbirääkimised USA, ELi ja Jaapaniga.

Venemaa ministeeriumid peavad esitama valitsusele 30. aprilliks ettepanekud kaubanduse ja teenuste osas (sealhulgas turism, finantsteenused ja kindlustus), et läbirääkimised võiksid alata ka neis valdkondades.

Venemaa ja WTO kõnelused on kestnud neli aastat, kuid välisdiplomaatide sõnul tuleb Venemaal esmalt reformida oma tolliprotseduurid, avada turud ja alandada imporditariife. Moskva väidab vastu, et ei saa tariife alandada enne, kui Venemaa kaubad on muutunud konkurentsivõimeliseks. REUTER-ÄP

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing