15. aprill 1998 kell 22:00

Ühinemissuhe tekitab vaidlusi

Kauplemine Tallinna börsil eile pisut elavnes ja see viis kergelt ülespoole ka aktsiate hinnad. Kerkis enamik põhinimekirja aktsiaist ja ka teistes nimekirjades olid tõusjad selges ülekaalus. Tõus oli siiski küllaltki ettevaatlik, ÄP indeks kerkis päevaga 0,34% 766,37 punktile.

Eile oli taas tähelepanu all Merko Ehituse ja EMV ühinemine. Juba varemgi eriarvamusi esile kutsunud osalused ühinevas firmas tõstis päevakorrale EMV ühe suuromaniku, Baltic Republics Fundi esindaja Hansa Investments. Hansa Investmentsi arvates peaks kahe firma käivet ja kasumit võrreldes osalus uues firmas jagunema võrdselt. Seni oli välja käidud ühinemissuhe 41:59 Merko kasuks.

Sellise avalduse peale reageeris turg EMV aktsia 8,2% tõusuga ja Merko aktsia 2,53% langusega, viies turukapitalisatsioonid suhtesse 45:55.

Börs peatas eile kauplemise nii EMV kui Merko Ehituse aktsiaga. Õhtul teatasid ettevõtted, et esitavad hoolimata Hansa Investmentsi avaldusest aktsionäridele ühinemisettepaneku suhtega 43:57 Merko kasuks. Seega peaks aktsiate hinnavahe täna veidi suurenema.

Hetkel kuum