22. aprill 1998 kell 22:00

Aktsiaturule prognoositakse tänavu loidu kõikumist

Eile langesid pangandussektori aktsiate hinnad Tallinna börsil keskmiselt 2,3 protsenti ning analüütikute hinnangul ei ole muutusi turul oodata enne ettevõtete uute majandustulemuste avaldamist järgmise kuu alguses.

Enim, 4,6 protsenti, kukkus Hoiupanga aktsia sulgemishind. Forekspanga aktsia odavnes 3,8 protsenti.

ICI trusti maakler Sven Kunsing ütles, et turu loidus on muutnud investorid närviliseks. Pangandussektori hinnalanguse põhjus on Kunsingi sõnul see, et seal on kõige rohkem kohalikku lühiajalist raha. Ta lisas, et ka viimase aja mitte väga positiivsed arvamused puudutavad põhiliselt pangandust.

Märt Meerits Hansapangast märkis, et pankade majandustulemused on andnud põhjust kahelda nende teenimisvõimes. Hinnalanguse põhipõhjus seisneb Meeritsa sõnul selles, et ettevõtted teenivad lihtsalt vähem raha.

Kunsingi sõnul jääb turg kogu selleks aastaks heitlikuks. Teoreetikud prognoosivad tänavu majanduskasvu aeglustumist ja kui makromajanduslikke positiivseid uudiseid ei tule, jäävad turgu mõjutama kuu- ja kvartalitulemused. ÄP

Hetkel kuum